Världens bästa två veckor.

I slutet av augusti kom våra bästaste bästa kompisar och hälsade på i vår stad. Vi kollar.
 
Första riktiga kvällen gick vi till Barbette's. Såhär pepp var vi!
På fredagen hade vi vår bröllopsfest. Den får ett eget inlägg snart.
 Vi höll i varje fall till på American Swedish Institute. Passande.
Här är några mobilbilder från diverse folk.
Middag på terassen med min "familj" och Thoms familj.
Puss!
Jag och Thom körde ett litet ABBA-nummer. Lite "Så ska det låta" med ABBA-låtar och sing-along. Mycket uppskattat.
På kvällen var det såhär fint.
Vi hade hyrt en fotoautomat som det kom fina bilder ur.
Annars har vi mest varit runt och tittat på tjusiga saker. Som skylinen.
Varit på State Fair. Där hittar man friterat-vad-som-helst. Friterat smör, exempelvis.
Liquor Lyle´s! Stans bästa happy hour! Köp en öl - få två <3 (bild tagen av bartendern)
Pizza Lucé innan hemmamatch med University of Minnesota's football-lag - Gophers. Vi var klädda i rätt färger.
Pepp!
Vi har bowlat.
Strosat runt.
Varit till Minnehaha falls.
Där jag såklart hittade gulliga hundvalpar att gosa med.
Något bakis denna dag.
Bar Sevens rooftop.
Erica fyllde år och fick presenter. På kvällen firade vi med att gå på Book of Mormon (som var dödsrolig) och besöka Psycho Suzi's.
Erica, Kat och Lory bakade en fin tårta som Erica fick välja. Jag placerade ut ljusen och sen blev det slakt av offerlammet.
Sista kvällens bildbomb nere vid Missisippifloden.
Det finns ca tusen till bilder på instagram. Kolla exempelvis ericalolstar, thomsutton och fridathunestrom

Cat Video Festival.

Glömde ju uppdatera om en himla bra grej i somras!
 
I Minneapolis har de en årlig "Cat Video Festival" vid det moderna konstmuseet. Det är ett gratisevent där tusentals människor samlas på kullen mellan museet och skulpturträdgården och kollar på de bästa kattvideorna från Youtube. Så himla bra. Jag och Thom var givetvis där.
Man kunde klappa små, små tioveckorsvalpar från ett adoption center, bli intervjuad av Animal Planet och köpa mat och öl. Ölen hade såklart kattema och hette Hep Cat och Tabby Cat.
Här har det precis slutat och vi promenerar mot Hennepin Avenue. Skyskraporna glimmar bakom The Walker Art Center, silhuetterna av tusentals människor i katt-tröjor avtecknar sig mot den upplysta fasaden, kvällen är som vanligt varm och man behöver ingen kofta och jag vill aldrig bo någon annanstans.
Bara en sån grej får en ju att älska staden.

Peppar.

Var i Stockholm hos Patrik hela förrförra veckan. Det var dödsmysigt. Har liksom inte energin till att fota något längre, men här är två bilder från då vi satt på Peppar en kväll. Peppar är förövrigt bästa stället i Stockholm, enligt mig. Så himla knäppt och skramligt på ett bra sätt. Känns amerikanst.
Jag är ca tusen gånger bättre än Putte på att beställa öl, som ni kan se. Den lilla är då hans. Hähähä.
 

Älskade Thompa.

Saknar, saknar, saknar.
 

Inredningsmani.

Hä kommer lite idéer för lägenheten.
 
Matrum.
Istället för det lilla köksbordet som vi har till låns tänkte vi köpa det här drömmiga björkbordet från IKEA.
Till det tänkte jag köpa lite olika stolar på loppis och måla alla i samma färg, kanske svarta, så att det håller ihop det hela. Har även lite fina Marimekko-textilier som ligger och väntar på att få bli nya stolsdynor.
 
I matrummet kommer vi ställa ett fint vitrinskåp för alla fina glas vi har. Tänkte att det här skulle passa bäst. Också från IKEA.
Vardagsrum.
I vardagsrummet kommer vi att ha den här soffan från Crate And Barrel som vi tittat ut under sommaren. Bakom soffan bygger vi en bokhyllevägg med plats för alla Thoms böcker.
Till soffan har jag kollat på den här mattan från amerikanska Anthropologie, eftersom vi båda tänkte att det skulle vara finast med en rosa matta till det ljusblå.
 
Badrum.
I duschen/badkaret tänkte jag ha en sån här på väggen för små pryttlar som schampo, badsalt och hudkräm. Från Urban Outfitters.
Läppstiftshållare från amerikanska Anthropologie.
Till det rosa badrummet har följande saker redan beställts från amerikanska Urban Outfitters:
En fin kopparställning som ska stå vid utrymmet vid fönstret, så att ljuset silas in mellan korgarna fast ändå så att man har mycket förvaring för handdukar, toarullar och schampoflaskor.
Det här blommiga duschdraperiet valde vi för att det hade liksom lite svensk feeling. Tänker då främst på färgerna som ju känns lite sådär fint klara och gammelmodiga med rött, skärt och järnblått.
Och till sist den här fina tandbortsmuggen från Sweet Scandinavian. Tänker på Spirited Away.
 
 
 
 
 

Central Avenue.

Det jag gör mest om dagarna är såklart att fantisera om hur jag ska fixa till i vår nya lägenhet när jag kommer tillbaka! Lite såhär ser det ut just nu, med tillfälliga möbler som vi fått låna/ärva av släkt och vänner tillsvidare. Alla bilder är tagna åt mig med Thoms mobil så att jag kan få se, vi kollar!
 
Här kommer man upp, i vårt privata trapphus. Lägenheten är hela andra våningen i ett litet hus på Central Avenue i North East Minneapolis. En granne bor under oss. Huset ligger fem kvarter från våra jobb, som råkar vara i samma byggnad och har ett samarbete. Jag kommer jobba med ölen och Thom med att baka kringlor till bryggeriet.
Dessa bilder är tagna innan Thom hade möblerat och kastat ut lite grejer.
Här kommer man in. Dörren står på sniskan, sådär knäppt amerikanskt. Opraktiskt och gulligt.
Man kommer direkt in i vårt "dining room". Den här bilden är tagen från vardagsrumsdelen och man kan kika in mot köket längst bort.
Badrummet ska målas puderrosa, en färg som vi båda älskar. De blå badrumsmattorna är borta, då denna bild togs då Thom var på visning.
Från vårt pyttelilla sovrum kan man gå ut i köket eller tillbadrummet (som såklart har en till dörr mot ett annat rum, på amerikanskt manér, ni vet hur de färdiga husen var då man spelade The Sims och ba' "vafan, TVÅ dörrar till badrummet?!" och sen byggde för den ena...)
Här kommer lite mer möblerade bilder. Vi kommer sakta att byta ut mot egna möbler som vi själva väljer. Inlägg om det kommer snart!
Köket. Här bor just nu vår dödsfina Kitchen Aid som vi fick i bröllopspresent, samt min egenvävda matta.
Thom har dekorerat för Halloween och i ett av fönstrena står en gammal skylt från restaurangen som hans morfar ägde en gång i tiden.
Ett fint skelett har fått komma upp också. Precis ett sånt som jag velat ha. OBS! Ej halloweendekoration, bara vanlig heminredningsdetalj, om jag får välja.
Då kliver vi ut ur köket.
Här står Kathryns matbord som var för stort för hennes lägenhet, men nästan för litet för våran (!).
på bordet står mer bröllopspresenter. En Ittala-skål och två knäppa ljusstakar. Att gifta mig med en amerikan var ju det bästa ever, vi fick såna SJUKA mängder med bra presenter (eftersom det är hyfs att ha en såkallad "wedding registry" där man bara fyller i exakt vad man vill ha).
Vardagsrummet. Notera tjock-TV <3
Det är Rick och Lorys soffa från källaren som vi fått låna. Den är stor och bra.
Lite vardagsstök. Thom håller på att brodera väldigt mycket just nu och har som preojekt att hotta upp sin jeansjacka med egna broderier och köpta patches. Hör ser vi två extra fina från Island och Kiruna.
I fönstret står ett broderi av mig, en tavla som föreställer mig och Thom som vi fick i bröllopspresent av en familjevän, Bob, som är konstnär, samt en grafik som jag gjort.
På en liten hylla står ett gammalt foto på mig samt en mexikansk träskulptur och en dalahäst (såklart).
I sovrummet, som jag tänker att jag ska måla indigo, ryms bara sängen. Men det är ganska mysigt tycker jag.
Brevid sängen sitter min panda, Henry, som jag haft sen jag var två år, som agerade som min låtsaskompis i många år därefter.
Det sista rummet är som en alkov. Där är det tänkt att vi sen ska ha skrivbord med symaskin och kanske en vävstol (!) som jag fått ärva av en vän till Thoms familj. Om den ryms. Just nu använder min käre man det här rummet till att sitta och lyssna på några av sina (över 400) vinylskivor. Rakt upp och ner. So creepy.
Det var allt för nu. Längtar ihjäl mig efter att få komma hit!

En uppdatering från Sverige.

Har inte bloggat på tusen himla år. Det har helt enkelt inte kännts så givande.
Just nu sitter jag hemma hos Erica där jag bor för tillfället. Är tillbaka i Sverige sen en månad. Min sista green card intervju har blivit försenad.

Såhär är det: i april blev jag godkänd. De har läst igenom vår ansökan och beslutade att vårt äktenskap är genuint och att jag har rätten till ett uppehållstillstånd. Hurra! De berättade att vi kunde räkna med att få komma på en sista intervju under sommaren, det skulle gå bra att boka in den i USA tillochmed. Den sista intervjun som bara är för att kolla att jag är jag. Att det är jag som skrivit ansökan, att jag kan svara på frågor om mig själv och om Thom. Det är allt. Men nu har den blivit uppskjuten. Vi vet inte var den ligger i processen, vi vet inte hur många som är på kö framför oss, vi vet inte varför det tar sån tid och vi vet just nu inte när vi får ses igen.
 
 
Denna visumprocess började för snart två år sen, då vi gifte oss. Då började vi att fylla i och beställa alla papper som skulle in. Nästan två år sen. Det har varit otroligt tungt att inte veta när vi äntligen ska få börja vårt riktiga liv tillsammans. Vårt liv där vi båda får vara i samma land och arbeta och leva tillsammans utan att den ena måste försörja den andra, där vi båda kan ha en meningsfull vardag. Det vet vi ännu inte.

Thom är kvar i Minneapolis, då hans svenska sambovisum gått ut. Han jobbar sedan i somras som bagare på ett tyskt bageri som mest gör kringlor. Det ligger vägg-i-vägg med bryggeriet där jag ska få börja jobba när jag väl får flytta tillbaka.
Fem kvarter därifrån har Thom fått flytta in i vår första amerikanska lägenhet. Mina kläder hänger i garderoben och min tandborste ligger i badrumsskåpet, men jag har ännu inte varit där.

Det känns så himla sorgligt. Jag hoppas att vi är återförenade till jul. Men jag tror inte det.
 
 
 
Den här bilden är från den 5'e september, kvällen innan jag skulle åka tillbaka till Sverige, och vi fick komma på smygöppningen av Evans bryggeri (där jag ska jobba sen). Saknar min amerikanska familj så himla mycket.
 

RSS 2.0