Bröllopsdag II

Idag, idag, idag har vi varit gifta i två år! Och idag, idag, idag är det precis tre år sen vi fick syn på varandra på busshållplatsen vid 8th and Hennepin.
Så ikväll blir det Skype-dejt med tända ljus och The Office.
Här kommer en bildkavalkad I KRONOLOGISK ORDNING! Tog bara såna som inte är instagram eller mobilbilder, därav dåligt urval från första året.
 

Bröllopsfest på American Swedish Institute.

Här kommer ett inlägg om vår bröllopsfest!
Vi inledde med en familjemiddag på terassen på American Swedish Institute. Svensk meny med rostade rödbetor samt lax med brysselkål och potatis, bland annat.
Sen drack vi lite skumpa och poserade järnet en stund.
Hej!
Min fina amerikanska familj. Erica, Paul, Lory, Rick, Kat, Evan, Thom och sen jag.
<3
Sen gick vi ner till innergården där det börjat komma folk. Servitörer gick runt med skumpa och dillsnapps för de som ville prova något supersvenskt.
Dekoren hade jag och Thom valt själva. Hjärtballonger, vimplar, pastelliga partytutor, konfetti i rosa och guld, rosa sugrör samt fina coasters där gärsterna kunde skriva ett meddelande.
Så inleddes kvällen med en roast av mig och Thom framförd av Erica.
Det var en jättekul och superbra start!
Sen drog baren igång på allvar. Förutom öl och vin hade vi valt att man kunde beställa dillsnapps, rabarbermojitos samt fläderbellinis. Allt för att hålla ihop det lite svenska temat.
I början på kvällen serverades gravad laxtoast med rödlök, dill och löjrom och svenska ostar, sen framåt kvällen när baren satt sina spår kom den amerikanska maten fram! Mac N' Cheese och munkar från stans hippaste nya ställe, Bogart's Doughnut Co.
Vackraste Frida (med Freja i magen).
Tomas och Putte laddar upp.
Skål!
Fina amerikanska vänner! Erica, Jill och Naomi!
Thoms kusiner, moster och kusinbarn.
Kyle, Thom, jag och Kirsten.
Mer godingar! Jill, Jess och Courtney!
Sen mörknade det, medan kvällen fortsatte vara 25-30 grader varm. (Minnesota alltså <3)
Erica annonserade att det skulle bli någon form av tävling och bad folk att ställa upp sig i två lag. Ingen (förutom våra svenskar) visste vad som skulle hända, som ni kan se.
Så drog "Thank you for the music" igång och i refrängen kom självaste Frida och Agneta från ABBA invandrandes! (notera gärna hur Kat typ håller på att kissa på sig av överraskning)
Det var förstås jag och Thom som spexade lite.
Det blev en ABBA-sing-along-tävling där lagen fick lyssna på ett intro och sen var tvugna att ta på sig en Björn-respektive Benny-peruk och spela på antingen en ukulele eller keyboard för att få gissa låten.
Det blev en minst sagt vild och blodig kamp! Team Benny vann och fick höra "The winner takes it all" i sin ära medan Frida och Agneta tackade för sig och försvann.
När det spexet var över kom den amerikanska fyllematen in, folk dansade till vår bröllopsplaylist som har mycket med The Velvet Underground och Belle and Sebastian, fotade sig i den inhyrda fotoautomaten, spelade kubb, ladder golf och boule, vi drog igång filmen Ghost World (som vi såg på privat visning på vårt bröllop) utan ljud men med subtitles via projektor på museebyggnaden, Tomas spelade akustiskt och kvällen slutade med massa tutande från de pastelliga partytutorna.
Sista bilden innan efterfest.
Den här bilden får representera efterfesten på Nye´s Bar.
Kan fortfarande inte fatta att jag och Thom fick ha en sån över-jävla-lyckad fest!

RSS 2.0