Huevos rancheros - recept.

Min absoluta favorit när det kommer till brunch är huevos rancheros. Tänkte visa hur en gör, för ni kommer vilja det. Ja, ni ser ju varför.
Huevos Rancheros (ca 2-3 pers)
 
Du behöver:

2 pkt svarta bönor
1 ägg/person
1-2 avocados
bladspenat
nacho chips
1 hel kruka koriander
1-2 tomater
1 lime
salsa
chipotle paste
sriracha/chulula
creme fraiche
1 buljongkub
 
Här ser ni min favorit salsa, Salsa Roja från Garant samt Santa Marias chipotle paste som är bäst till all sorts mexikansk mat, tycker jag. Sriracha hittar man på välsorterade matbutiker eller i din lokala asiatiska mataffär.
Börja med att hälla ner bönorna med spad och allt i en kastrull, tillsammans med en näve koriander, en buljongkub, två rågade teskedar chipotle paste samt saften från minst en halv lime. Låt puttra i ca 30-45 minuter. Det ska inte tjockna, men bönorna ska ha blivit mjukare.
Under tiden kan du hacka tomat, skiva avocado och värma nachochipsen i ugnen.
När bönorna är klara stänger du av värmen från den plattan och steker ett ägg, sunny side up! Mycket salt och peppar ska det vara!
Nu är det bara att börja lägga allt i lager! Chips i botten sen spenat och ägg.
Sedan på med bönor, avocado, tomat, salsa, finhackad koriander (min var lite ledsen, som ni kan se, men det gjorde inget) och toppa med lite Sriracha eller Chulula hot sauce samt en klick creme fraiche. Servera gärna med en limeklyfta.

Ät upp!
Med en kopp starkt kaffe och ett glas apelsinjuice (eller varför inte en mimosa?) så har man perfekt bjudbrunch!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0