Popcorn and salted caramel ice cream.

Nu ska jag berätta om ett litet experiment som blev så himla gott! Popcorn- och kolaglass! Hörde en gång om glass med popcornsmak och tänkte att det borde väl inte vara så himla svårt. Och det var det inte heller!
 
Du behöver:
6 äggulor
2,5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
2 dl strösocker
1/2 vaniljstång
2 påsar nypoppade smörpopcorn (micropopcorn)
 
till kolan:
ca 1, dl socker
1 nypa salt
en skvätt grädde
 
 
Börja me datt plocka upp en näve popcorn eller två som tillbehör senare.
Nu till kolasåsen. Häll sockret och den lilla nypan salt i en stor panna och låt smälta. När det blivit gyllenbrunt så häller du försiktigt på en skvätt grädde eller två och rör om ordentligt, fläkt på är ett tips.
Om man vill så ringlar man lite av kolan på popcornen som är sparade till dekoration (blir jättegott med den lite brända smaken på kolan på popcornen till glassen sen, så jag rekomenderar det varmt).
Nu till själva glassen.
Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet i en stor kastrull, släng i halva stjälken också. Häll på grädden och mjölken tillsammans med kolasåsen och popcornpåsarna och låt koka upp. När det kokat upp kan du ta bort den från plattan och separera äggen.
Vispa äggulorna med elvisp tillsammans med sockret tills det är pösigt, vänd ner mjölk- och popcornblandningen och vispa ordentligt. Nu ska det ha blivit jätteskummigt och då häller du tillbaka alltihop i kastrullen och värm till ca 85 grader, kokar dte så kan det bli grynigt. Jag värmde tills första bubblan kom, då tog jag bort kastrullen från plattan. Nu är det dags att sila så glassen inte blir klumpig. Pressa ur så mycket smak du kan från popcornen. Har du en glassmaskin så är det läge nu att hälla smeten i den, har du inte det så ställer du in glassmeten i frysen. För att få en fluffig glass kan man ta ut och vispa den lite med elvisp varje timme tills den frusit ordentligt.
Servera med en krossad maräng och några karamellpopcorn!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0