Projekt.

 Här kommer lite bilder från april.
Jaha, och vad höll vi på med här då?
 
Jo, det här! 
Jo, jag fotade Fridas hårmodeller, såklart! 

Instagram.

Under tiden på Instagram (mars-juni).
En profil.
En tårta.
En gullig.
Ett par musöron.
En pepp.
En högläsning.
Ett läppstift.
En glad.
En pizza.
Ett vardagsrum.
En pose.
En eld.
En paj.
Ett par platåpjucks.
En kall.
En säng.
En vår.
Ett parportätt.
En överraskning.
E
En helt vanlig.
En som talar i tungor.
Ett hej.
En tavla.
En katt.
En puss.
En förrätt.
En lugg.
En regning dag.
En rosett.
Söker ni mig på Instagram? julianiemisutton
 

Mock pork dumplings.

Här kommer ännu ett asiatiskt veganrecept! Vi fortsätter experimentera med de vegetariska "mock"-produkterna, denna gång mock pork, smakade ganska likt mock duck men hade en studsigare konsistens och hade faktiskt lite eftersmak av just fläsk, eller i varje fall som det luktar då man steker det, kan inte säga ärligt att jag minns smaken.
 
Det vi ska laga är chili-mock pork-dumplings med jordnötter, lime och koriander.
 
Skiva en stor schalottenlök (eller annan valfri lök), tärna mock pork väldigt smått och finhacka/klipp till rejält med koriander (på bilden hade jag bara börjat ennan det blev trångt på skärbrädan, en halv till en hel kruka blir bra.
Stek upp löken med röd chili (brukar köpa fryst färdighackad) i rapsolja och en skvätt sesamolja.
Riv ner lite ingefära och kasta ner lite torkat korianderpulver om ni har. Det finns i de flesta asiatiska butiker. Smula ner en halv buljongtärning.
Så i med en pytteskvätt soja, ca ett halv glas vatten och lite sweet chili-sås. Hacka/krossa två nävar jordnötter och släng i.
Så till sist den färska koriandern, mock pork, juicen från en lime och sambal oelek efter smak. Det kan bli ganska starkt, men jag gillar en tydlig smak av chili. Låt reducera.
Nu till det roliga! Vi brukar köpa fryst wontondeg, den plockar jag bara fram på morgonen så att den får tina under dagen, att värma i micron är ingen bra idé. Allt du behöver nu är en liten skål med vatten och sen är det bara att börja vika!
Använd ett finger för att blöta upp kanterna på degen...
... vik ihop...
...och börja vika små små veck. Jag brukar börja i mitten och sen jobba mig ut mot ena hörnet och sedan mot det andra.
Tryck till ordentligt.
Tada!
Detta moment brukar lämnas helt åt mig då jag är rätt fingerfärdig och jobbar ungefär tre gånger så snabbt som Thom.
Vi köpte en bambuångkokare för en hundring ungefär och det var den bästa investeringen på länge. Innan du lägger i dina dumplings, så täck botten med lite sallad, annars fastnar dem i träet. Har du ingen bambukokare så kan man ångkoka i ett vanligt plastdurkslag, men bara några i taget.
Lager två!
Försök att se till så att de inte tar i varandra, för då klibbar dem ihop och går sönder om man försöker ta isär dem. På med locket och mot stekpannan!
Fyll upp en liten bit med vatten i en lagom stor stekpanna och sätt ner bambukokaren, vattennivån får inte vara så hög att den någ de nedersta dumplingsarna.
Nu är det bara att koka!
Här har de börjat svettas lite.
När wontondegen blivit genomskinlig är de klara! Det tar inte så lång tid, kanske 10 minuter?
Servera med lite sojasås utblandat med en skvätt vatten och teriyakisås (för sötma).
YUM!
Det var allt för den här gången! Det blev extremt utförligt, men jag hoppas att ni gillade det!

Del V

Den sista dagen i Stockholm spenderades med att besöka Moderna Museet, äta mat från mellanöstern och på kvällen spatserade vi iväg mot Trädgården.
Hej, hej!
Paul och Thom spelade rundpingis med lite hipsters.
Sen hände en hysteriskt rolig grej. Lory bondade med Frej (Maskinen, Far och son, Slagsmålsklubben etc.). Han lät henne sitta i hans guldlimousin och berättade om att han inte är som alla andra rappare som flyger för nära solen, han håller sig bara där det är varmt, tydligen. Vi dog lite.
När vi kände oss klara med Trädgården ville Erica se den helbisarra isbaren på Nordic Sea Hotel. Why the hell not?
Vi skrattade typ ihjäl oss åt hur bisarrt det kändes att vi betalade pengar för att stå i kylan och dricka drinkar ur isglas då jag kommer ifrån kall-kallaste Norrbotten och de från Minnesota. Nåväl, kul var det!
De hade en drink som hette Pello (!!!), som jag ju var tvungen att ta. Det kändes så himla sjukt då det är min mammas hemby med ca 200 invånare (varav jag är släkt med ca hälften).
På torsdagen åkte vi hem till Piteå, hela gänget. Min mamma bjöd på renskav till köttätarna och palt till mig och Thom. Älskar palt. Sen hängde vi mest i vår lägenhet och spelade kubb och lite sånt. Tog inte en endaste bild. Jag har heller inga bilder från den fenomenala festen vi hade kvällen därpå, vi var runt trettiofem pers som åt buffé och dansade till klockan tre på natten. Här är  en bild på Thoms myggbitna ben, för så blir det då man är ute i Norrlandsnatten.

Här är i varje fall två bilder från sista dagen, då amerikanerna bönat och bett om att få prova på surströmming.
Det gick faktiskt hem bättre än väntat! Både Evan och Kathryn åt två tunnbrödsmackor var (!).
 
 

Del IV.

På tisdagen delade vi upp oss en stund. Jag, Thom, Paul och Erica gick med Patrik till Hötorgshallen.
Sen vidare till Vasastan och Patriks bageri, Bakery & Spice!
Efter det slog vi oss ner i en park för att äta grejer vi handlat i Hötorgshallen och på bageriet. Välbehövd paus i all sightseeing.
På kvällentog jag och Patrik ut stegen i ivern för vår middagsdestination.
E-Types restaurang!
Yessssss!
Magiskt.
Tyvärr träffade vi inte E-Type. Men det var ganska fint ändå.
 
 

Del III.

På måndagen gick vi på diverse museum och på kvällen klädde vi upp oss för att åka och fira att jag och Thomas hade gift oss. Vi åkte båt till Drottningholm.
<3
Här poserar vi av oklar anledning med Ericas bakhuvud.
Lory och Paul. Himla fina.
Så fick vi gå ombord!
Hej!
Evan och Kat.
Efter båtturen tyckte vi att det var hög tid för efterdrink. Le Bar Rouge fick det bli!
Thom var pepp på att dricka absint för första gången.
Det kändes som ett bra ställe att göra det på.
 
 
 

Del II.

På lördagen hoppade vi in i två bilar och körde till Stockholm!
Jag och Thom smälte ihop i baksätet.
Väl framme i huvudstaden skyndade vi oss till Radissons Sky Bar, så att vi fick fin utsikt över stan medan vi drack drinkar och mös med Patrik!
Efteråt åkte jag och Tompan med Putte till Tiki Room. Älskade det stället.
Mina favoritkillar.
På söndagen hade jag bokat in oss på brunch på Riche.
Älskade det stället också. Hade inte varit där tidigare.
Paul och Erica.
Så kom maten! Här är en bild på Thoms löksoppa som var jättegod.
De flesta ville prova Toast Skagen, eftersom jag berättade att den är "uppfunnen" på Riche. Den fick också mycket fint betyg!
Här poserar jag i ett försök till en förnäm/förvånad min med rätten. Thom ser finurlig ut.
Här ser vi ut som vanligt.
Sen kom notan, och den var så söt att vi var tvungna att knycka den.
Resten av dagen bjöd på ösregn, så vi gjorde vårt bästa med promenerande i Gamla Stan och souvenirshopping innan vi gav upp och åt middag och drack te på hotellet. Men ändå en fin första kväll och andra dag.

Semester med fasmiljen Sutton, del I.

På tisdagkvällen hoppade jag och Thom på nattåget mot Göteborg.
Vi hade tur den här gången och slapp dela kupé med personer med hemsk fotsvett, som förra gången.
När vi kom fram till Göteborg så ville Thom titta i skivbutiker.
Vi åt lunch på Tre Indier med bästa Johanna, men det glömde jag ta en bild på, för jag var så pepp att få träffa henne igen. Här är istället en bild från då vi åt middag och spelade kort på Solrosen, en helfin vegetarisk restaurang i Haga.
Jag fick blanda korten hela tiden, för Thom hade stoppat in sin tumme i cigarettändaren i bilen...
Efter middagen åkte vi för att möta upp lite mer löst folk, bland annat Simon...
... pch Kajsa!
Kvällen därpå anlände Thoms familj, efter flygförseningar och annat strul så var de ganska trötta, så vi åt middag vid Järntorget och sen åkte vi hem och sov. Glömde fota. Här är istället en bild på en fin sextiotalsrosett jag hittade i en antikaffär. Den fick följa med mig såklart.
Kvällen därpå, however, så fotade jag lite mer! Här är Thoms bror Paul och hans fru Erica.
De här två känner ni nog igen vid det här laget.
Vi hade bokat bord på restaurang Räkan, för dit ville alla (och särskilt Erica) gå, då de hört om hur kul vi haft förra gången.
Här är Thoms syster Kathryn, hennes pojkvän Evan, Lory och Rick.
Så började maten trilla in (och skeppas in).
Evan var väldigt sugen på att prova lite svensk mat. Den förbeställda veganska maten blev det ingen bild på, tyvärr, var alldeles för fascinerad av mängden mat på de gemensamma havstallrikarna.
Vi begav oss vidare ut i krognatten när Evans tallrik såg ut såhär och vi blev oroliga att han skulle sprängas.
.
 Och det var Göteborg, som allra hastigast.

RSS 2.0