Thom svarar.

Tänkte att frågorna om Thom kunde han få svara på själv. Så, nu kör vi. Det blir nog lite blandat svenska och engelska.
 
 
hur har thom "anpassat" sig i sverige?
Jag har anpassat mig ganska bra eftersom jag är jättetyst precis som svenskar. Om jag inte pratar för mycket tror bara folk att jag är svensk. 
 
 
trivs han?
Ja, faktist! Jag trodde att det skulle bli skitsvårt att leva och fungera på ett annat språk, och ett språk att jag inte kunde alls förrut (!), men det går bra och känns som jag har lärt mig ganska mycket ganska snabbt.
 
 
vad tycker han är det knäppaste svenskar gör?
Surströmming. Punkt.
 
 
hade han några roliga fördomar angående sverige eller svenskar?
Jag visste nästan ingenting om Sverige förrut. I usa hör vi bara om största svensk grejer, som ABBA och "Svenska Bikini Laget".
 
 
vad saknar han mest med usa?
Pumpkin pie! Och biografer som visar Terrence Malick filmer.
 
vad tycker han är det bästa med sverige?
 Min fru! <3

Svaren!

  • Kopierade era frågor, men då kom det med massa konstiga prickar här och där, vet inte vad jag ska göra för att bli av med dem, så vi får leva med dem, okej? Här kommer svaren, tack för att ni  är tålmodiga med mig! Och som vanligt, kul att höra av er!
    
    
    
   kan du inte berätta lite om dina och thoms planer? vill ni flytta till usa och har du påbörjat processen med ansökan om grönt kort i så fall? verkar så himla krångligt! 
    
   Precis just det är vad vi håller på med nu och har jobbat på sedan januari! Vi har en advokat i USA som hjälper oss med visumprocessen, så det ska bli rätt. Annars är det i stort sett omöjligt. Vi beräknar att jag kommer at få mitt green card nästa sommar kanske, om vi har tur. Det tar sån himla tid och precis allt, allt, allt måste finnas med. Allt från bilder med förklaring till ens föräldrars skatteuppgifter. Puh!
   Men nu börjar vi äntligen se ljuset i tunneln.

   Planen är att flytta till Minneapolis nästa sommar och då försöka hitta jobb. Jag hoppas få praktikplats hos en inredningsarkitekt, som verkar som det eventuellt kan bli av, då det är det jag vill jobba med, för att senare jobba mot scenografi för teater, film och tv. 
   Thom ska plugga till att bli redigerare och på sikt arbeta med att läsa manuskript till bokförlag.
   Fast mest planerar jag att jag ska köpa en hund när vi flyttat. En tax som ska heta Margot!
    
    
    
    
  • vad jobbar du med? 
   Jag har jobbat nu en hel sommar på Indiska, där jag kommer jobba extra på helger nu. Annars går jag på konstskola nu i ett år, och det känns så himla kul att få komma in i kreativiteten igen!
   
   
   
   
  Är du feminist? varför/varför inte?
   
  Såklart man är feminist! Det är jag för att jag tycker att det är självklart att vi ska bli behandlade för de individer vi är och inte ha våra liv utstakade beroende på vad vi föds med mellan benen. Jämlika är vi ju egentligen från födseln, det är bara vi som måste lära oss att inse det. Det är först senare vi blir indelade i olika fack, rosa eller blått, smink eller sport, skolmatbespisning eller tv-kock, och det är ju förjävligt. Brukar säga till de som hävdar att de hellre kallar sig humnaister är ignoranta, då en feminist är just en humanist, men med insikten att vi lever i ett patriarkat. Feminism missuppfattas ju ofta (av folk som gärna slänger sig med ord och begrepp de inte förstår) som en manshatande klubb, ungefär, men feminism handlar ju om jämlikhet. Det handlar inte om att kvinnorna ska bli de "nya männen", det handlar ju om att vi ska ha samma förutsättningar, oberoende av vårt kön, och så ser det inte ut idag. Feminism handlar lika mycket om män som om kvinnor, vilka stereotyper man måste passa in för att vara man. Det är lätt att tro att som feminist bryr man sig bara om hur kvinnor porträtteras, men ofta fördummas och förminskas män som några slags sportälskande, ölrapande svin som inte kan "låta bli" att tafsa och som inget hellre vill än att dricka sig redlösa på stripplubb. Det är lika mycket om hur vi förminskar män som kvinnor, hur vi uppfostras och förväntas vara och agera enbart beroende på vårt kön. Det begränsar oss bara som individer. Betvivlar starkt att en penis automatiskt skulle göra att man är intresserad av traktorer och att ha en vagina skulle göra en mer villig att städa huset. 
  Skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här, jag är lite ökänd i min umgängeskrets som den som aldrig slutar prata politik, och det här är ju min hjärtefråga - jämlikhet. Så JA, klart som fan, är jag feminist.
  2010
   
   
  kan inte du ge oss en veckas vegetariska recept? har nyss flyttat hemifrån och vill så himla gärna börja äta mer vegetariskt men det verkar som att man måste bli någon slags hobbykock för det..... 
   
  Det kan jag absolut göra! Bara jag hinner. Hobbykock vet jag inte om man behöver vara, jag skulle känna mig sjukt osäker att laga kött. Då måste man ju vara noga att det är tillagat rätt och så, så man inte får magsjuka. Eller? Jag lovar, recepten jag lägger upp är inte komplicerade, det kanske känns så för att jag lägger upp bilder på vartenda steg? Ge mig feedback så kan jag bättra mig!
   
   
   
  Är Patrik och Erika ett par? 
   
  Jag berättade åt Thom att någon frågat detta, och han började gapskratta. Det är nämligen så att de skulle vara världens sämsta par. De hade verkligen gått varandra på nerverna hela tiden. Det finns få som hånar varandra så mycket som dessa två (+mig). Jag, Erica och Patrik är som ett radarpar (radartrio?), som en klump kanske, som syskon ibland, som helt enkelt jävlas och irriterar varandra konstant. Att tänka på någon av oss som ett par är lika otänkbart och motbjudande som att tänka att man är tillsammans med sin kusin. Sen så gillar Erica bad boys, vilket Patrik är väldigt långt ifrån även om han är världens kleptoman på fyllan, och sen så är Patrik gay och Erica är ju ingen kille. 
  Så, nej. Inte ett par. Alls.
   
   
   
 • Hur länge har du och Erika känt varandra? Hur blev ni vänner?
  Vi har känt varandra sen vi var fyra! Minns att jag beundrade henne för att hon kunde busvissla och spotta längre än alla på hela avdelningen "Gitarren".
   
   
   
 • Kan du inte lägga upp fler recept? Jag har lagat både dina piroger och grönsaker i szechuansås flera gånger och båda är så sjukt goda! Den veganska skaven hade varit kul att prova till exempel :)
  Jag ska försöka få tid till att laga mat och lägga upp, lovar! Kul att höra att någon faktiskt lagat några av mina recept! Det får ni gärna fortsätta berätta om, så vet jag om jag varit tydlig nog!
   

   
   
 • Hur länge hade du ätstörningar? Hur lyckades du komma bort från det?
   
  Ätstörningar tror jag att man aldrig blir helt frisk från, man bara lär sig att kontrollera det bättre. Jag tror att för mig, som för många andra, är det lätt att jag använder mig av mat för att känna att jag har kontroll av något i varje fall när det är mycket som händer eller jag är stressad. Det har inte handlat om att bli smalare, det blir mer som att jag blir smått besatt. Kan inte äta annat än exempelvis skorpor med mjukost eller för den delen spaghetti. Jag har lärt mig att upptäcka bättre när jag blir fixerad och då måste jag verkligen anstränga mig för att bryta mönstret. 
   
   
   
  Gifte ni er så snabbt för att Thom skulle få uppehållstillstånd?
   
  Både jag och nej. Vi insåg ju snabbt i vårt förhållande att vi måste i princip gifta oss för att få vara tillsammans. Inte i Sverige, men i USA. Thom är i Sverige på ett sambovisum, som är ganska lätt att få. Men vi vill ju alltid, alltid, alltid vara tillsammans och det kände vi på en gång. Herregud, vi var inofficiellt förlovade med en tuggummiautomatsring efter fyra månader. Jag hade nog aldrig tänkt att jag skulle gifta mig. Tycker inte att det känns viktigt, faktiskt, men nu blev det ju just det. Viktigt. Rent ut sagt nödvändigt för att vi ska få fortsätta att vara tillsammans och också där vi vill vara tillsammans.
   
   
   
   
   
 • Kan du avslöja några punkter på att-göra-innan-döden-listan? 
   
  Bo i New York. Färdigställa något jag blir riktigt nöjd med. Rita mitt egna hus.
   
   


  Vilka är dina bästa och sämsta egenskaper? 
   
  Mina bästa är nog att jag är bra på att klura ut smaker, kan sätta mig in i hur andra tänker och varför och så har jag en bra magkänsla, litar alltid på den.
  Mina sämsta egenskaper är att jag är dålig på att höra av mig, glömmer konstant att svara på sms och meddelanden på facebook, jag liksom läser dem och blir glad och sen bara glömmer jag att svara, har oftast tänkt ut ett svar och trott att jag skrivit, men icke. Är hemskt dålig på att göra saker i tid också, ehe "svarar på frågorna på söndag"...

   

  När din Hogwarts-uggla kommer, vilket elevhem tror du att du kommer tillhöra? 
   
  (tack för "när", tumme upp) Hmm... kanske Hufflepuff. Alltså, jag är lite av en push-over och kan vara ganska naiv. Vill ju säga Ravenclaw eller Gryffindor, men jag ska vara realistisk, och då är det nog Hufflepuff.
   
   


  Vilken stad ser du dig själv bli gammal i?
   
  Jag tror att jag hade varit bekväm i en storstad, så jag skulle kunna äta på billiga kinahak varje kväll och hitta det mesta inom några kvarters radie. Kanske New York eller Chicago.

   
   
   
 • Vad är godast i hela vida världen? 
   
  En black bean burrito på Chipotle, som är en mexikansk restaurangkedja i USA. DÖÖÖÖÖÖR.
  Här är en bild på andra burritos på ett annat ställe.
   
   
   
  Vad är det mest romantiska som hänt dig?
   
  Ptja, träffade ju en kille som fyra månader efter att vi varit tillsammans ansökte om visum för att flytta halva jorden runt för att vi skulle kunna vara tillsammans och sen lärde sig det omöjliga språket svenska för min skull. Helt okej romantiskt.
  Fast när vi gick in i en asiatisk matbutik brevid vår favoritrestaurang på "eat street" och han stoppade in 25 cent i en tuggummiautomat, vred om och fick fram en förlovningsring som han gav mig var ju också himla fint. Min man alltså. Åh.
   
   
   
 • Eftersom jag är en sucker för romantik och kärlek och sånt så tänkte jag fråga om dig och Thom! Hur träffades ni? 
   
  Klistrar in från en annan frågestund:

  Första gången jag såg honom var på en busshållplats. 7th and Hennepin den där lördagkvällen då bussen bara körde förbi. Hans röda (röda, röda, röda) hår stod åt alla håll som på en galen vetenskapsman. Han hade på sig en jacka från sjuttiotalet som var svart, vit och grön som fick det röda håret att se ännu rödare ut. I händerna kramade han en vinylskiva. Kanske två. Jag vet inte.

  Kvällen därpå då jag klev på bussen för att åka och se First Aid Kit och Lykke Li så såg jag något bekant mitt bland alla svarta och grå kappor. Sjuttiotalsjackan och det röda håret från kvällen innan. Ljuset på bussen fick mig att även notera ett par snälla pepparkaksbruna ögon bakom sextiotalsbågar. Något jag inte sett i kvällsmörkret.
  Jag satte mig framför honom. Säker på att han också skulle till First Avenue.
  Vad jag inte visste då, men fått höra i efterhand, var att killen som satt bakom mig knappt vågade andas för att"The incredible pretty girl from the bus stop was sitting so close and all I could really think of was that more people should wear capes. And beehives.".

  Den kvällen snubblade jag nästan på honom i jakten på en bra plats. Armbågade honom i sidan och sa "Hey bus guy!" varpå vi bytte nummer och Thom fixade mig en biljett till slutsålda M83.

  Efter att vi gått på några konserter tillsammans, i allra vänskapligaste laget bör tilläggas, så så stod vi plötsligt där i trängseln inne på 7th Street Entry med handryggar som blygt snuddade vid varandra, tills jag i bruset av applåder mellan två låtar tydligen ska ha sagt:"You know, if you want to kiss me; now would be a good time."Och då gjorde han det. 
   
   
   
  Vad föll du för?
   
  Först såg jag ju honom bara på håll, och han såg ut exakt som min tonårscrush, Meeks, från Dead Poets Society. Men sen när jag lärde känna honom så fölla jag för att han är den genomsnällaste människan jag träffat. Han är på riktigt så himla, himla snäll, smart, knäpp och pussar mig alltid på näsan, och sånt gillar man ju.
   
   
   
  Visst är det en liten åldersskillnad mellan er?
   
  Thom sitter här och skrattar nu. Det är väl inte direkt någon större åldersskilnad, jag är ett år äldre än Thom. Fast en vecka om året, veckan mellan våra födelsedagar, är jag "två år äldre". Thom kallar den veckan "cougar week" och ser till att under denna veckan erbjuda den gamla damen hjälp, eller nämna hur han gillar äldre kvinnor. Det går väl an nu, men jag kommer nog att spöa skiten ur honom när jag fyller fyrtio.
   
   
   
  Har ni planer på att flytta tillbaka till USA någon gång?
   
  Japp! Förhoppningsvis nästa sommar!
   
   
   
   
  Hur går det för er att bo ihop?
   
  Det går världsbäst! Jag får komma hem till en som välkomnar mig med en påhittad låtsasitalienska "Julia, mi amore, rigatoni, spagetthi I loves you so much-ah!". Det är kul. Vi är nästan aldrig arga på varandra, eller snarare jag är nästan aldrig arg och Thom är aldrig arg. Sen så gillar vi att göra saker tillsammans, även om det är separata grejer. Thom ligger just nu här brevid och läser en bok, ibland sitter jag och ritar och Thom läser för mig, eller spelar musik. 
   
   
   
 • Dina bästa bok-och filmtips + bilder på dina stilikoner och grejer som inspirerar dig till din look :)
  Böcker: The Psychopath Test av Jon Ronoson, Lolita av Vladimir Nabokov och Torka aldrig tårar utan handskar-triologin av Jonas Gardell är några bra böcker jag läst på senaste.
   
  Film: Kollar ju nästan aldrig på film längre, har inte koncentrationen. Men jag gillar ju såklart alla Wes Anderson-filmer, särskilt The Royal Tenenbaums och The Life Aquatic. Oj! Nu kom jag ju på, typ världens bästa film Ghost World. Jag och Thom klädde ut oss till Enid och Rebecca på halloween förra året och så hade Erica, Patrik, Frida och Crabbo fixat så att vi fick se den på bio på vår bröllopsdag. Det var bäst! 
   
   
  Stilikoner:
   
  France Gall
  Jean Shrimpton
  Anna Karina
   
   
   
   
 • Hur lyckas man ha så fin hy som du har? 
   
  Jag gör såhär!
  Nä, skoja bara. Först och främst, tack! Jag har det ganska lyxigt, har aldrig haft problem med min hy, egentligen. På sin höjd kan jag ha lite torra kinder, liksom brevid näsan, men det har jag fått bukt på nu då jag investerar i Biotherm´s ansiktsrengöring. Det är allt. 
   
   
   

  Använder du någon foundation av något slag?
   
  Där jag har som mest fräknar brukar jag stryka på lite av Bobbi Brown´s foundation i färgen Alabaster. Man är ju vit som ett spöke. Skulle inte ha råd att köpa den här i Sverige, men min svärmor Lory köper den i USA och skickar till mig.
   
   
   
 • Saknar du Helliden något?
  Ja!
   
   
   
 • Är du vegan/vegetarian? Varför?
   
  Tekniskt sett är jag prescetarian, men det är det ingen som vet vad det är. Då äter man vegetariskt fast med fisk och skaldjur, vilket jag gör emellanåt. Är inte så strikt, liksom. Vi äter mest veganskt hemma, då Thom är vegan. Det är det många som tror är svårt, men det är bara ljug och hittepå! Havregrädde, exempelvis, är mycket godare, har samma konsistens och är ungefär en miljard gånger nyttigare. Man mår så himla bra i kroppen av en vegansk diet.
  Jag slutade äta kött för att jag helt enkelt gillar grönsaker mycket mer, och då kändes det ju som ett himla slöseri på både miljö och lidande, så då la jag ehlt enkelt av med köttet. Det var sex år sen.
   
   
   
 • Vad gör Thom?
   
  Han jobbar på Systembolaget i Piteå.
   
   
   
 • berätta hur du fixar frillan!
   
  Det beror ju lite på vilken frisyr. Men jag brukar väl i regel ha lite sextiotalsfrisyrer, och då gäller det ju egentligen bara att tupera utav bara fan och spraya, sen kammar man över, så det blir en fin kulle. Sen kan man ju samla ihop det i en hästsvans som man tvinnar runt och viker upp och in, liksom, och fäster med massa hårnålar, då får man en jättefin svinrygg a´la Monika Z. Helst ska den vara lite slarvig, tycker jag.
   
   
  berätta om din familj!
   
  Ja, vad ska jag säga? Min mamma heter Karin, kallas för "mor Karin", och jobbar som mellanstadelärare med matte och no som inriktning. Hon är familjens badass. Lång, stark och kommer från Tornedalen. Pratar finska och tornedalsfinska.
  Min pappa heter Ulf, Uffe/Uffie, och han jobbar som mäklare och kan laga ungefär allt i hela världens som kan ha gått sönder, allt från bilmotorer och datorer till hanväskfästen och armbandsur. Han gillar att lyssna jättehögt på Madonna och har en stor glugg mellan tänderna, precis som hon.
  Min storebror heter John och är utbildad till fastighetsskötare men jobbar med it-support. John kan också fixa precis allt, sen så är han en jävel på TV-spel och är världens känslomänniska. Antingen är något världens bästa eller världens sämsta. Han och hans flickvän Liselott har precis köpt ett hus här i Öjebyn. 
  Och så är det jag då. Familjens svarta får. "Esteten". Men mig känner ni ju. Typ.
  John och jag i Rom 2011, ungefär.
   
   
   
   
  berätta om hur du var när du gick på högstadiet/gymnasiet!
   
  Jag var väl som jag är nu ungefär. Jag pratar och skämtar mycket, och Erica skrattar mycket. Vi gick i samma klass och var ganska ofta förbjudna att sitta brevid varandra. Jag började måla tjock svart eyeliner, precis som jag har nu ungefär då, och dyrkade Håkan Hellström och Broder Daniel. Körde runt på min gamla veteranmoped och fetsade inte en enda gång. Jag och Jens brukade mest sitta hemma hos honom och kolla på dåliga filmer eller spela tv-spel på helgerna. Så cool var jag.
   
   
   
  berätta om din bästa artist/låt!
   
  Här är en playlist som är alla mina bästa låtar! Den är under ständig konstruktion. 
  Min bästa låt är nog den här: Nancy Sinatra - Machine Gun Kelly
   
   
   
   
 • Kan du inte göra en sminkguide någon gång?
   
  Hmm... jag vet inte vad jag skulle visa? Jag liksom bara målar som jag vill att det ska se ut. Gör det ni med! Lite rouge på kindbenen, markera ögonbrynen och titta för Guds skull när ni målar er eyeliner, då går det fint ska ni se! Lite blekrosa läppstift på det och pang-bom så är ni en sextiotalsbabe. Ungefär. 
  Eller så lägger man lite vitt i innersta hörnet av ögat, smackar på en tjocktjocktjock eyeliner och drar på mörkt läppstift. JAg vet inte riktigt vad mer jag ska säga. Måla som ni vill att det ska se ut.
   

Frågor på det?

Tänkte att vi kunde ha en liten frågestund igen, om det finns några läsare kvar, haha. Jag bloggar ju så sällan nuförti´n, men hoppas få bot på det snart. I varje fall, har ni något ni undrar över, om lite vad som helst, så kan ni ju slänga in en kommentar här. Svarar kanske på söndag.
Skepp o´hoj!
 
 

Amsterdam IV

Vi började onsdagen med Van Gogh-museet. Thom passade på att äta lite tårta innan. Den killen älskar sina sötsaker.
Skulpturträdgård.
Så fick vi gå in!
Hur bra som helst, även om jag tyckte att när man har en så intressant person som Van Gogh så är det synd att de inte hade mer att läsa om honom. Men mycket fint fanns att titta på, som skissböcker där man kunde se hans utveckling.
Det fanns även några porträtt gjorda av andra konstnärer som han inspirerats av och arbetat med, jag blev glad att få se en annan favorit, Paul Gauguin.
Och såklart Almond Blossom.
Bedroom! Större än jag trodde.
Sen gick vi vidare. Jag såg nostalgiska pärlplattor från mitt favoritspel som barn, Bubble Bubble.
Thom åt en amsterdamklassiker, pommes med staysås, majonäs och lök. Låter helt hemskt, men var ganska gott.
Sen hände det bästa på hela resan (typ)! Två taxar som ville bli lekta och gosade med. Av oss!
Vi blev smälte totalt, då det är exakt en sån här hund jag och Thom planerar att skaffa nästa år.
<3
Alltså!!!
Sen begav vi oss till ett litet ställe vi kollat in tidigare, då det inte var öppet. Baren "De Dokter" som varit där sen 1796! Hur sjukt? Ett megasupertips om ni ska till Amsterdam, var först lite klurigt att hitta dit, men det var värt det! Rozenboomsteg hette den lilla gränden den låg i.
Här sitter jag och låtsas om att jag inte blir fotad.
Thom frågade efter husets specialiteer.
Det var de här. Aprikosbrandy och husets whiskey. Vi provade båda, såklart.
Man kunde inte dricka sig särskilt berusad då toaletterna låg på toppen av en mycket smal och livsfarlig spiraltrappa. Fast utsikten var ju fin därifrån.
Det fanns ca exakt en miljard små prylar att titta på överallt.
Bartendern ville ta en bild på oss. Okej!
Bra sminkdag hade jag också, tänka sig!
 Sen promenerade vi till Baltazhar's Keuken, där vi bokat bord.
Hur mysigt som helst! Litet och bullrigt, fantastisk mat och personal. Helt i min smak. Hade läst om saker att göra i Amsterdam och den här var listad på flera ställen som en restaurang värd ett besök, och det stämde!
Dog.
 
Framåt midnatt började vi bli trötta och bestämde oss för att bege oss hemåt.
 Så promenerade vi tillbaka till vandrarhemmet, förbi de upplysta kanalerna och husbåtarna. Brutalvackert.
 Sista dagen regnade det, så det blev inga bilder, men nu vet ni ju i varje fall vad jag haft för mig! Hoppas ni inte är allt för trötta på bilder på mat, mig och den där rödhårige. Fridens liljor!
 

Amsterdam III

Frukost, dag tre. Thom drack öl till sina pannkakor, här spiller vi ingen tid!
Efter att ha konsulterat kartan begav vi oss ut.
Vi hittade till en gata där de hade alla möjliga och omöjliga livsnödvändigheter.
Typ en katt som spelar fiol.
Efter att ha gått och köpt biljetter till Van Gogh-museet till dagen därpå (tips, annar är kön svinlång) så stannade vi och drack läsk. Thom drack genevér och cola, jag höll mig till en Fanta.
Köpte förövrigt finaste shortsen.
Älskar alla fina husbåtar.
Thom fastnade i flera skivbutiker, som vanligt, och jag hittade (också som vanligt) en pall att sitta på och vippa irriterat med foten.
Sen blev det lunchdags! Thom tyckte att han kunde fortsätta på pannkaksspåret.
Sen blev det fördrink! Först på det här stället, där ännu en katt låg och snusade.
Sen promenerade vi vidare för nästa stopp. Jag såg ut såhär.
Finaste lilla bryggeriet blev nästa pitstop.
Till sist hamnade vi på en mexikansk restaurang, jag blev lite full det här var utsikten.
Och det var tisdagen.

Amsterdam II

Dag två! Frukost mitt emot vårt vandrarhem.
Det kan tydligen vara farligt att äta frukost med mig.
Fast jag kan vara snäll också.
Sen promenerade vi mot Jordan. Jag hälsade på en katt på ett bageri.
Kisspaus, som i svengelska som vi roar oss med.
En mycket allvarlig gatumusikant.
Jag såg ut såhär.
Så hittade vi till en marknad som bara finns på måndagar. Vi kollade mest på gamla foton, skivor och små hårspännen.
Sen blev det dags för lunch. Jag åt crepé.
Thom åt poffertjes, bästa ordet.
Poffertjes är små pannkakor med massor med florsocker. Lite för sött för mig.
Mot kvällen snubblade vi över en uteservering med den här flotta utsikten.
Jag drack prosecco.
Jag vet inte varför jag var så arg hela tiden.
Vidare ut i natten!
Vi hittade ett helbra ställe som hette Bier Fabriek.
De hade hela jordnötter på borden...
... som man krossade och bara kastade skräpet över axeln ner på golvet. Så bara! Det gjorde det hela så mycket roligare att äta jordnötter på en bar. Det kändes rebelliskt fastän det var tillåtet. Min favoritsort.
Hej!
Jag hittade ännu en katt. Döpte den till Heineken.
Och det var dag två.

Amsterdam I

På söndagen åkte jag och Thom två flyg och hamnade här - Amsterdam!
Hejhej!
Där var allt himla fint.
Vi bestämde oss för att öl och något typiskt holländskt lät som en strålande start på vår första kväll i staden, så vi satte oss på närmaste café med utsikt över en av alla kanaler och beställde Heineken och Bitterballen pga. roligt namn.
Thompa.
Bitterballen!
Jag hade roligt, tydligen.
Sen hade vi bokat in oss på en båttur genom kanalerna med vin. En sjujäkla bra grej!
När mörkret föll tändes broarna upp och allt var sådär magiskt fint. Då plötsligt stannade båten och vi fick en guidad tur genom The Red Light District. Mycket romantiskt. Det blev det inga bilder på.
Min gulliga man.
Efter att ha druckit en och knyckt en flaska vin (fast egentligen inte, long story) så hamnade vi på Café Van Gogh där vi fick smaka Genevér. Taket såg ut såhär.
Och det var fösta kvällen av vår resa.

Nytt.

Ny hårfärg och längd. Hepp!
 

Kräftskiva.

Förra helgen var vi bjudna på kräftskiva hos bästa Linnéa. Thom var pepp på att se mer konstiga svernska traditioner.
Kräftz.
Linnéa och Crabbo hade gjort det fint ute på altanen.
Vi retades med Bosse.
Crabbo.
Jag, hej hej!
Sen började snapsen flöda och Viktor började spexa.
Det var det. Blev inte så mycket bilder, men jaja.
 
 
 

RSS 2.0