Fredag.

Igår drog jag på mig min bästa H&M-klänning och gjorde mig fin i håret. Det var ju fredag, trots allt.


Det var allt!

Instagram, episod tusen. Typ.

Annars då?
Jo, jag har försökt få en bild på det pastellrosa håret, men det har visat sig rakt omöjligt. Det här var det bästa jag kunde ådstakomma, men det är ändå inte som det ser ut i verkligheten. Oh well.

Marley har skrivit en bok "On the night of the full moon". Jättespännande.

Vi har byggt en snökoja.

Steve har byggt en annan koja, ev en plastförpackning.

Ett annat djur.

Det rosa sköljdes ur efter några tvättar.

Fast det gör inte så mycket, nu lever jag upp till min svenska image. Ska färga det igen till helgen. Känns ju skönt att man inte ser ut som en idiot när det sköljts ur i varje fall.

Kattmys.

Tassar är det bästa som finns.

Finaste Marley. Förstår inte varför vi svenskar (som har så lång vinter) inte fattat det här med att åka på såna här "däck" ännu. De går skitfort! Bäst är det.

Se så glad man blir!

Nu vet ni det. Ikväll ska jag på teater med familjen Sutton. Det blir fint det med.
Fridens liljor!


Erica är bäst.


När Monki känns för långt bort och man har sjuka cravings efter fina vårskor så är det ju en jävla tur att man har världens bästa Erica som springer in och köper mig ett par för att skicka med mina föräldrar då de kommer på besök. Fy fan vad bra hon är och fy fan vad fint det kommer bli med de här pjucksen i vår.


Swedish adventures.


Tänkte bara säga att jag tar den rödhårige killen under armen och
kommer hem och härjar till midsommar. Det blir fint det.


Svaren.

berätta allt om thom!

Det kan bli lite klurigt, men jag kan ju skrapa på ytan.
Thom, eller Thomas om man så önskar, är killen som går på fyra konserter i veckan ungefär, har sina vinyler sorterade efter skivbolag, kan lösa en Rubiks kub under två minuter, tycker att det är en fenomenal idé av mig att färga mitt hår pastellrosa, är duktig på att förklara svåra saker, är feminist, inte kan uttala mitt namn, är awkward tjugofyra timmar om dygnet, har de snällaste bruna ögonen jag sett, gillar "60's girl pop", snubblar konstant, studerar film, pussar mig på kinden så fort jag står nog nära, skriver vackra dikter om kaniner som blir kliade på magen, är bättre än mig på Mario Kart (!), gillar Woody Allen, lägger ner sjuk tid på perfekta spellistor, håller om mig precis hela natten, är vegan, har världens bästa jacka från sjuttiotalet, gillar inte heller då det är varmt och soligt ute (hurra!), har det rödaste håret någonsin ungefär, håller på att bygga en bokhylla av ett gammalt kylskåp och älskar vitlök.
Sen så är han lång och har stora händer som han jämt och ständigt nyper i mina äppelkinder med, och sånt är ju fint.

Thoms rum. Eller ja, ett hörn av det.

Ibland får jag en sån här bild mitt i natten då vi varit på konsert så jag vet att han kommit hem ordentligt och att pyamasbyxorna är på. Sånt är viktigt. Så jag inte tror att han blivit kidnappad eller blir förkyld.Hur länge ska du stanna? :)

Det är lite oklart ännu. Vi får se.Hur länge får du stanna där som Au Pair, finns det någon viss gräns?

Som au pair via Cultural Care får man stanna i två år som max. Hur länge jag stannar är ännu oklart, det beror på min värdpappa. De ska eventuellt flytta under nästa år så jag vet faktiskt inte ännu hur det blir. Stannar så länge jag är behövd.
Hur träffades du & Thom?
Jag undrar också om Thom! Berätta hur det blev ni!

Den där rödhårige killen verkar vara vad ni är mest nyfikna på, så jag kanske ska ta det från allra första början. 

Första gången jag såg honom var på en busshållplats. 7th and Hennepin den där lördagkvällen då bussen bara körde förbi. Hans röda (röda, röda, röda) hår stod åt alla håll som på en galen vetenskapsman. Han hade på sig en jacka från sjuttiotalet som var svart, vit och grön som fick det röda håret att se ännu rödare ut. I händerna kramade han en vinylskiva. Kanske två. Jag vet inte.

Kvällen därpå då jag klev på bussen för att åka och se First Aid Kit och Lykke Li så såg jag något bekant mitt bland alla svarta och grå kappor. Sjuttiotalsjackan och det röda håret från kvällen innan. Ljuset på bussen fick mig att även notera ett par snälla pepparkaksbruna ögon bakom sextiotalsbågar. Något jag inte sett i kvällsmörkret.
Jag satte mig framför honom. Säker på att han också skulle till First Avenue.
Vad jag inte visste då, men fått höra i efterhand, var att killen som satt bakom mig knappt vågade andas för att "The incredible pretty girl from the bus stop was sitting so close and all I could really think of was that more people should wear capes. And beehives.".

Den kvällen snubblade jag nästan på honom i jakten på en bra plats. Armbågade honom i sidan och sa "Hey bus guy!" varpå vi bytte nummer och Thom fixade mig en biljett till slutsålda M83.

Efter att vi gått på några konserter tillsammans, i allra vänskapligaste laget bör tilläggas, så så stod vi plötsligt där i trängseln inne på 7th Street Entry med handryggar som blygt snuddade vid varandra, tills jag i bruset av applåder mellan två låtar tydligen ska ha sagt:"You know, if you want to kiss me; now would be a good time." Och då gjorde han det. Sen dess har vi fortsatt att gå på konserter tillsammans, fast hand i hand.
Vad/vem/vart(?) du sakar mest hemifrån?

Vad: Välfärdssystemet! Ahh! Vill inte mecka med försäringspapper jämt!

Vem: Erica och Patrik. Fast det tror jag nog att ni kunde gissa.


Vart: En plats alltså. Jag saknar södra hamn en sommarkväll.

Sen undrar jag vad grejen med Wu-Tan Clan (stavning HAHA) är? Varför gillar indiefolk dom?

Haha, vilken knäpp och rolig fråga! Okej, så vad alla "indiefolk" gillar med Wu-Tang är ju svårt för mig att svara på, men jag gillar dem för att de helt enkelt är sjukarns bra och det är också en hel del nostalgi i det hela. Vi som är födda under tidigt nittiotal (särskilt de av oss som hade äldre syskon) har många av oss lyssnat minst lika mycket på Wu-Tang som på Spice Girls under barndomsåren. Och lets face it, Wu-Tang Clan's musik håller lite bättre än Spice Girls. Att den sortens hip hop har fått ett uppsving nu och att de bokas till festivaler och arenor är ju hur fantastiskt som helst!
Lyssna bara, så jäkla bra:
Jag vill ha en huvudstadsguide! Vet att du varit i både Berlin och Rom så är det nåt speciellt man skulle göra om man åkte dit? (Eller som jag och min vän som åker till Helsingfors i april).
Några speciella uppdrag som är roliga att hitta på eller så?

Lovar att göra en till veckan! Puss!berätta allt!

Ahhh!
Jättesvårt ju.
Okej, i det stora hela: packade en väska under 22kg och flög till New York den 22'a augusti 2011. Hamnade i Minneapolis, Minnesota den 26'e augusti hos min underbara värdfamilj. Jobbar med två fina barn som heter Gunnar (8 år) och Marley (5 år) och vad vi mest gör om dagarna är att leka alien-hide-and-seek, leka med play-doh, baka cupcakes, åka pulka, bygga lego och kolla på film.
Minneapolis är bästa staden och har en helt galen livescen. Jag går på konserter varje vecka, oftast med min rödhårige pojkvän Thom, som dessutom fixar in mig gratis (jo jag tackar).
På helgerna bor jag praktiskt taget i Edina hos familjen Sutton, går på bio, lyssnar på skivor och dricker öl, äter kinamat, bowlar, går på museer, hänger upp flyers för non-missing kittens och pussar på Thom.
Jag hoppas innerligt att min värdfamilj kan ha kvar mig ett tag till då jag absolut inte känner mig färdig med USA och Minneapolis, inte heller med dem!Din kreativitet är helt fantastisk och mångsidig! Du syr, ritar, lagar mat och gudarna vet vad, men vad är det du gillar att göra mest av allt? Vad är "din grej" så att säga?

Först och främst, tack så mycket!
Oj, vad klurigt. Mest av allt gillar jag nog att laga god mat och blandprojekt som involverar lite rita, lite skära, klistra, spika, brodera. Oj vad luddigt svar det blev. Vi kanske säger "laga mat" så blir det enklast.


Undrar också om du har något spännande boktips? Vad gillar du själv att läsa?

Spännande vet jag inte, jag läser inte så mycket spännande saker. Men på senaste har jag läst flera bra böcker.
Här är två mycket läsvärda:

Patti Smith - Just Kids   
Så himla vackert skriven och bra på alla sätt. New York, 60-70-tal, Patti Smith & Robert Maplethorpe. Kan ju inte slå fel. Fina bilder i boken också.

Carson Mell - Saguaro   
Bästa boken på länge! Det är en "biografi" om en påhittad artist, Bobby Bird, som skriver om sin uppväxt i Arizona och hans artisteri, sitt förfall och om satanistkryssningar. Fastnade direkt för den då den började såhär
vad från sverige (materiella ting) saknar du från sverige?... om du nu saknar något alls?

Simpla råvaror som färsk jäst, vaniljsocker, god pesto, Kvibille ädelost, bregott och hjortronsylt.
Jag saknar också påslakan till täcket. Här i USA har man liksom ett vanligt lakan och bara lägger täcket ovanpå. Hemskt trassligt.

Why?!
Hur kommer sig ditt blogg-namn? :)

Det kan du läsa om i den här omgången av frågor och svar.Hur mycket tjänar du av familjen? Pengar alltså.

Via Cultural Care tjänar alla au pairer samma, det är en fast lön på 198$ / vecka. Det låter kanske inte som så mycket, men man behöver ju varken betala hyra eller mat, så det går rätt fint!Berätta lite om Thoms familj! :D

The Suttons! Bästa. Alltså så himla fina. Eftersom jag mer eller mindre bor där varje helg (samt ränner runt där flertalet kvällar i veckan) så ser jag till delar av familjen en hel del. De är som de flesta amerikaner; väldigt öppna och välkomnande. De bjuder alltid, alltid med mig på bio, teater, stand-up, julfester, födelsedagsmiddagar osv. Thoms bror Paul har bästa sarkastiska kommentarerna och har en fru som heter Erica som är ungefär planetens snällaste, Thoms syster heter Kathryn och ser ut som Kirsten Dunst och är glad jämt och kan tipsa om barer med lönndörrar i Chicago, Thoms pappa Rick är kanske ännu snällare än Erica och skrattar på alla de rätta ställena i Arrested Development (hela tiden, alltså) och slutligen Lory, Thoms mamma som skrattar jättehögt och ständigt chockas över all mat jag lagar "från grunden" (amerikaner...). Fina och bra allihopa. Thom är helt okej han med.Och slutligen, kan du inte göra lite bild-tuturials på hur du fixar dina fina frisyrer.

Det skulle jag nog kunna göra. Då kommer ni chockas över hur enkelt det är. Lägger inte ner många minuter på mitt hår alltså.
Fast det är klart, ser det riktigt bra ut så är det knappast min förtjänst...Vad tycker du är det bästa du "fått ut" av din resa?

Oj, det är nog alla människor jag träffat och att få se en annan kultur på så nära håll, det har gett mig en helt ny bild av det här landet. Jag tycker att vi svenskar kan vara rätt så jäkla snobbiga. USA är ett fruktansvärt mycket större land med många, många fler människor av olika kulturer som ska sammansmälta och att vara här en längre tid har fått mig att förstå såna saker bättre, att kanske inte alltid slänga ur mig "så himla korkat" allt för snabbt.


Vilka är dina planer efter att ditt au-pair år är slut? :)

Lite oklart. Ska försöka skaffa ett jobb någonstans där jag kan och vill bo medan jag funderar på vad jag vill plugga.
Här är en bild på något jag skulle kunna tänka mig att jobba med. Inom skola.Och en till fråga : hur snabbt kom du in i språket? Alltså hur lång tid tog det innan det kändes naturligt?

Det gick jättesnabbt! När man måste prata engelska hela tiden så kommer man in i det mer eller mindre på en gång. Jag umgicks knappt alls med några svenskar redan på au pair-skolan, så det har mer eller mindre enbart varit engelska nu sen augusti. I och med att jag inte riktigt umgås med andra au pairer här så mycket så kan jag ju inte använda svenskan annat än när jag pratar med min familj och mina vänner hemifrån på skype. 
Att ha en amerikansk pojkvän hjälper förstås också. Ingen frågar längre var jag kommer ifrån, jag tycks helt ha tappat min accent, vilket alla påpekar hela tiden. Jag vet inte om jag tycker att det är bra. Jag tycker brytning är charmigt.


 
Postat av: Sanna
Först: Saknar dig! Och älskar att du bloggar.

Jag bidrar med två frågor till frågestunden:
1) När ses vi?! (Om du mellanlandar på Arlanda under hemresan MÅSTE du säga till så att jag kan möta upp dig för en snabb kram i alla fall. För risken är överhängande att jag inte kommer ta mig upp till Piteå...)

Jävlat säkert! <32) Vad har Thom för frågor/tankar/åsikter kring Sverige? :)

Klurigt. Det mesta han vet om Sverige har han ju hört från mig, så det kanske inte är så himla svårt att lista ut att han då vet följande:

1. Öjebyn är grunden till allt.
2. Vi rider på isbjörnar till skolan.
3. Sveriges kung blev kung efter att ha dödat en björn med sina bara händer.

Nej, jag skojar bara. Jag vet inte. Jag vet att han avundas vårt (numera förfallande) värlfärdssystem, tycker att vi gör massor med bra musik, att vi har otäck mat (blodpalt, liksom), att vi är måna om vårt "personal space", att svenskar är rätt öppensinnade fast allvarliga och att vårt språk är "slightly harsh gibberish".
Annars vet jag att han tycker att vi lär oss så mycket skumt i skolan, som foxtrot, livräddning, orientering och att löda. "Swedes are always ready, for everything!"

Alltid redo!1) hur mycket jobbar en au pair i veckan? förstår om det är olika, men du kanske vet om du jämförelsevis med andra jobbar mycket eller lite mindre :)

Väldigt olika beroende på barnens åldrar, hur mycket fritidsaktiviteter de har och hur föräldrarna arbetar. Men man får inte arbeta mer än 10 timmar/dag enligt Cultural Care. Jag jobbar mellan 8-10 timmar/dag.
 2) måste man vara verkligen grym på engelska?

Absolut inte. Vi svenskar är skitbra på det redan om man jämför med de flesta andra au pairer jag träffat som är från Tyskland, Brasilien, Österrike osv. Inget att oroa sig för, man kommer in i det hur snabbt som helst! Nu tror alla jag träffar här att jag kommer från Minnesota. Så fort går det!

Au pair-häng. Gissa svenskarna?3) vad tjänar man ungefär?

198$ / vecka via Cultural Care Au Pair.sen undrar jag som är nyss låghårig hur du gör för att få till den fina hårbollen som är på visningsbilden på bloggen :)

Det är en löshårstofs som jag sätter fast i min egna hästsvans, sen tuperar jag och fäster som en boll med hårspännen. Man kan köpa lite löshår och be en frisör färga in det i ens egna hårfärg så har man det problemet löst. Kort page då det är utsläppt och stor bulle då det är uppsatt, som att äta kakan och ha den kvar!


Frågor på det?

Åtgerigen är det många som mailar och frågar om USA och au pair-livet. Tänkte att ni kan ju skriva av er här i kommentarsfältet under helgen, bombardera mig med frågor ni har kring detta, så svarar jag på måndag!
Ni kan ju förresten fråga mig om annat också, om ni känner för det. Det behöver inte vara om USA eller om att vara au pair. Men det är det många som funderar på, vet jag.

Torsdag.

Jag har färgat håret pastellrosa, men har hittils inte lyckats få en endaste bra bild på det. I webbkameran ser det ut som en misslyckad blekning, i badrumsljuset aprikost. Jaja, men det kommer väl. det är faktiskt fint sockervaddsrosa. Believe it or not.

Lammkött.


Thom Sutton. Bästa.

Helg.

Jo just, här är lite från helgen.
Jag och Thom lagade mat och drack öl. Åh, livet alltså.

Såhär glad blir man då man rullar black bean burritos.

Sen så har vi varit och bowlat också.

Här är en bild på Thom då han suger. Som bevis. Fast han vann tre av fyra gånger (och surade över att jag vann den sista).

<3

Lovar att ta med kameran den här helgen med.

Killing us softly.

Hittade den här fantastiska föreläsningen hos niotillfem, tycker att vi hjälps åt att sprida den vidare.
Det här är viktigt.

En väldigt sorlig notis på det hela; kolla relaterade klipp. Alla dessa hån mot kändisar som inte polerat sig till perfektion för dagen. "The most famous stars without makeup!"

Fredag.

Näe hörrni, vilket himla bra beslut det var, det här med att ta mitt pick och pack och dra till staterna.
Tänkte bara säga det.

G&M


Finaste ungarna.

Hej!Fredag.


Tycker vi bär med oss den här bilden i ryggsäcken idag, ikväll, alltid.


Hej!

Dag: Fredag.
År: 2012. 
Klädsel: dunjacka och läppstift.
Lunch: bönburrito med ungefär en liter guaccamole. Den var satans god.
Humör: Pissed off.

Fridens liljor!

Thom Violence


Helt jävla livsfarlig.

Shit I make / Helliden

Idag saknar jag Helliden. Så himla mycket. Här kommer lite grejer jag gjort. Inte allt är från Hellidentiden, men ändå. Mycket av det.
RSS 2.0