Instagrammar.

Lite från Instagram.

Bakispizza på stranden.

Trädgrenskoja på samma strand. Kanske det finaste jag sett.

Hejdå Harry. Patrik och Erica mosar mig som sitter i mitten och gråter i smyg bakom 3D-brillor.

Majspajen på Krokodil. DÖR, så god. Skojar inte. Bästa, bästa, bästa.

En bild på mig då jag ensam och förvirrad sitter på en buss i Stockholm.

Hotellfrukost i huvudstaden.

Feber och kinamat på hotellrummet. Kollade på Top Model Australia hela kvällen också. Om det är det bästa på TV så är det inte särskilt bra. Så kan man sammanfatta det hela.

Tidfördriv innan jag begav mig hem mot skogarna. Bra bok förövrigt.

Öjebyn visar sig från sin bästa sida.

Lite fest med finaste människorna.

Bästa halsbandet!

Mer mat på Krokodil.

Snygg-Linnea och Snygg-Patrik i Södra hamn.

Mer fest i Södra med finaste vännerna.

Det var allt!

Gabe's playlist for Julia the indie au pair - En skattkista

Min värdpappa borta i Minneapolis jobbar som art director på ett stort reklamföretag och får därför tillgång till en massa spännande saker innan de kommer ut på riktigt. Så nu har han gjort en musikmapp åt mig med sjukt mycket bra musik som just släppts eller ska släppas inom kort. Hur bra? Har hittat många nya potentiell favoriter. Det bästa av allt är att vi har väldigt lik musiksmak eftersom han också är inne i den oemotståndliga indiesvängen.
Tusan så fint!

The wand, the stone, the cloak.

Världens bästa Kajsa och Johanna (mina bästa vänner från Skövde) skickade mig ugglepost.
Hur fint? Kommer att ha på mig det jämt, jämt, jämt (av uppenbara skäl). Tusen tack!

Klippt.

Har klippt mig förresten. Håret är förövrigt inte brunt, det blev bara lite knäppt i skymningsljuset.


Hejdå älskade DBS:en.

Nu säljer jag min älskade DBS Sport som jag knuttat runt på hela min tonår.
Den är i originalfärg, omlackad en gång i samma färg, den är fyrväxlad och går fint. Det finns även ett handtag att fästa bakom sadeln om man vill montera bort pakethållaren.
Maila mig vid intresse: julia.niemi@hotmail.com

Ursäkta bruset på bilderna. ISO på 1600 upptäckte jag förstå då jag rullat in mopeden i garaget igen.
Svaren!

Här kommer svaren på era frågor, tack för att ni är tålmodiga med mig!

Anonym undrar:
när du åker som au pair - åker du via en agentur eller privat?
Jag åker via Cultural Care som är den största Au Pair agenturen i USA. Jag kan verkligen inte klaga på någonting, de har varit superbra på att ge en information och hjälp med allt från visum till försäkring. Jag skulle inte våga åka privat eftersom det är så mycket som är så svårt att ta reda på själv, jag är tacksam för att få hjälp med försäkring och dylikt sen så känns det ju tryggt att ha en agentur att ringa om det är något problem, veta att alla familjer inom programmet är godkända av CC och att jag kan få hjälp om något händer. Så ni som är sugna på att söka som au pair kan ju kika in på culturalcare.se eller maila mig om ni har frågor. Hänvisar till min au pair-blogg som jag kommer uppdatera hela tiden när jag väl kommer fram!

såg att bilden på din värdfamilj i usa inte hade någon mamma med, tar hon bilden eller har de ingen mamma?
Jag kommer att vara au pair hos en ensamstående pappa med två barn. De har aldrig haft en au pair förut och de verkar se fram emot det lika mycket som jag! Min värdpappa skriver att det ska bli en sådan lättnad att veta att hans barn nu kommer att få vara hemma och leka istället för att vara på fritids väldigt sena timmar, eftersom han jobbar så mycket för att få det att gå runt. Så det känns väldigt stort och fint att vara så efterlängtad hjälp hemma hos dem. Jag tvivlar inte på att det kommer att bli tufft stundtals, men jag är övertygad om att jag kommer att ha ett sjukt roligt äventyr framför mig! 


Jessica undrar:
Har du haft tandställning någon gång? Dina tänder är så himla raka!

Haha nej, jag har aldrig haft tandställning. Min mammas släkt blir igenkänd uppe i Tornedalen för våra raka tänder. Jag har fått höra fler än en gång "Med det där leendet måste du vara en Niemi!", och det är ju sant.


Anonym undrar:
Jag har följt dig slaviskt sedan bilddagbokstiden (du var lite av en kändis i min dåvarande umgängeskrets) och måste bara få fråga... har du och David mycket kontakt nu?
David räknar jag fortfarande till en av mina närmare vänner och vi ses en del så fort det hinns med. Vi tillhör ju olika umgängeskretsar eftersom vi är från olika städer, men vi hörs och ses absolut. Mest länkar vi ju grymma grejer åt varandra, grafiska saker eller fantastiska typsnitt. Vi nördar lätt in på såna saker.

Bilder från då vi lyckats få med honom på någon av våra fester. Halloween och jelloshotsfest.E undrar:
Är du kär i någon?
Nej, och tur är väl det eftersom jag snart flyr landet i ett helt år.

Har du någonsin ätit kött efter att du blev vegetarian?
Nej.Anna undrar:
Hej Julia!
Ikväll ska jag se den sista Harry Potter-filmen på bio och jag tänker på dig!
Är nyfiken på vad du tyckte om de två sista filmerna och om slutet? :)
Åh, vad fint att bli ägnad en tanke i Pottersammanhang!  det bästa man kan bli associerad med! Jag tycker att den första delen var absolut fantastisk! Precis så mörk och oviss som boken. Inledande scenerna med Hermiones familj var hjärtskärande och jag tyckte de gjort det perfekt. Nu till del två... det var lite för apokalyptiskt för min del. Lite för mycket action och gick lite för mycket utanför boken för min smak. Men jag tycker fortfarande att den fick ett värdigt slut. Men Nevilles scen med Nagini och Narcissas viktiga roll tycker jag blev lite knasiga. Det blev liksom lite för mycket av fel saker. Men en sak jag inte var beredd på var hur jag reagerade på epilogen! Jag som avskydde den i boken, ville bara riva ut sidorna (Gud förbjude, men ni förstår) men det kanske var för att det var först då jag verkligen insåg att det var slut. Mitt hjärta bultade hårt, hårt och tårarna brände mer än någonsin då sista scenen dog ut. Nu är det slut. Vad långt och flummigt det blev, som vanligt då jag kommer in på det här ämnet. Sammanfattning av det hela, första delen - prefekt, andra delen - lite för mycket fokus på saker som sprängs.emma undrar:
Sonen i din aupair-familj heter ju Gunnar, har jag förstått. Är dom svenskar eller har dom svenskt påbrå eller tyckte dom bara att Gunnar var ett skitcoolt namn?
Jag trodde också först att de hade svenska släktingar eller förfäder, eftersom de dessutom bor i svenskbygderna i Minnesota, men inte det! Han bara heter Gunnar.


Daniel undrar:
Du verkar ju så perfekt, men har du några dåliga egenskaper?
Vad otäckt att verka perfekt, förstår att du inte menar något illa med det, men Gud vad läskigt! Jag har absolut massa mindre bra egenskaper. Exempelvis så är jag ofta lite för pretentiös, har svårt att säga nej, drar på saker lite för länge, jag är dålig på att höra av mig och är dålig på att småprata.


Julia W undrar:
Hur är det att bo i Norrbotten? Tror du att det har påverkat dig som person? Fördelar/nackdelar? Tycker att det verkar så mysigt, fast kanske jobbigt...
När jag var sexton tyckte jag att Öjebyn, Piteå, Norrbotten antagligen var Sveriges sämsta ställen. Nu har jag ju insett hur grymt det är att vara norrbottning! Inte bara för att man får en kickass dialekt som alla avgudar så fort man hamnar söder om Gävle, man har dessutom bra fin natur, politiskt röda kommuner, trevliga människor som inte lider av storstadskomplex, bekvämt lite trafik mm. Men klart finns det nackdelar! Vi har ju inte lika många roliga affärer, vi kan inte se så mycket grymma konserter, man känner sig ofta så långt bort från allt och alla, att resa blir oftast mycket dyrare eftersom man först måste flyga till Stockholm för att ta sig vidare, Aha! tänkte ni; skulle miljövännen flyga inom Sverige? Ja, det händer. Tar ju visserligen bara 18 till 22 timmar att åka till Luleå med tåg... 


Hur har det påverkat mig? Jag tror att vara uppväxt i en by där inget händer utanför en stad som inte heller direkt erbjuder allt för mycket har gjort att jag och mina vänner har blivit bra på att skapa oss vår egna underhållning, det har gjort oss kreativa. Jag vet ingen som kan festa som mitt Pitegäng, det är helt enkelt för att vi inte haft flashiga indieklubbar eller konserter serverat på silverfat åt oss. Vi har haft Pentan och Kalles samt en svindyr gatufestival. Vi har blivit jävligt bra på att göra roliga saker och har skapat oss en självdistans som inga andra jag känner.

Bild från en campingfest då vi slog upp ett tält inomhus som vi festade och sedan sov i.

Anonym undrar:
Vad är det du gillar med att blogga?
Åh, allt! Det är ju som att ha ett digitalt fotoalbum som man kan dela med massa folk man känner och inte känner! Sen alla fantastiska tjejer och killar därute som länkar till varandra, peppar och hejar, fysjutton vad fint det är!


fanny undrar:
Varför Tjett? Jag menar, hur kom namnet till? Fint är det i alla fall!
Först och främst, tack! Egentligen är det lite av ett internskämt i min familj. Ni som minns barnprogrammet Allram Est kommer kanske ihåg den självgode Allram med sin sidekick Chet? Min mamma brukade skoja om att min bror var Allram och att jag vat Chet, hjärnan bakom det mesta, så det fick bli så. Fast Chet-stavningen var upptagen, så då knixade jag till det till Tjett. Roligare än så är det inte.

Mia undrar:
Kan du inte lägga upp mer outfits?
När jag precis börjat blogga tyckte jag att det skulle kännas fånigt, nu önskar jag mer att jag hade orken. Ställa upp stativet och posera känns jobbigt. Dessutom har jag inget bra ställe att göra det på, det är så knasigt ljus överallt i mitt hus. Kanske då jag flyttat till USA? Jag kan ge det ett försök.

Min senaste outfitbild tagen hos Erica och Frida som till skillnad från mig har ett eminent kök att ta outfitbilder i.Tove undrar:
Har ni slutat med era fantastiska söndagsmiddagar? Saknar!
Jag saknar det med! Det blev svårt att hålla igång då alla vi jobbade olika, jag och Patrik jobbar ibland söndagar och det blev svårare och svårare att hitta tid till det. Nu kommer det ju tyvärr inte bli några fler på ett bra tag. Vi hade några jag inte laddade upp bilder eller videor från, det verkade inte som att någon var intresserad av att se det flamset då vi inte fick någon respons på något vi själva såklart tyckte var skitkul. Så de bilderna florerar mest på facebook nu för min, Erica och Patriks egna skull.

Bilder från ryssmiddagen med extra gäst, Freja!

Natsja!

Borstj och kålpiroger. Och så vodka såklart. Massa vodka. Ueh.

Inte söta någonstans. Ibland undrar jag vad vi egentligen håller på med, sen inser jag att jag nog inte vill öppna den dörren. Så vi håller den stängd och fortsätter.Tove undrar:
Absoluta favoritlåt? Favoritlukt?

Jag byter ju favoritlåt ungefär varannan vecka. Kan ju säga att de här ligger mig varmt om hjärtat just nu:


Dessa skulle jag nog vilja påstå alltid ligger mig varmt om hjärtat:


Favoritlukter är utan tvekan häggblom vid skolavslutning, sommarnatt och basilika.


Anna undrar:
Vad tycker du om Harry P-tatueringar? Skulle du kunna tänka dig att ha någon och var skulle du placera den? :)
Så himla bra tycker jag om HP-tatueringar! Jag ska själv skaffa mig en. Det blir det klassiska, tecknet för dödsrelikerna som jag antingen placerar på baksidan av min redan tatuerade underarm eller på sidan av bröstkorgen. Åh. längtar. Gör den nog i USA, det är billigare där har jag hört.

Kanske så? Fast en lite större.Maja undrar:
Hur var du som person när du var barn? En liten resumé över din uppväxt skulle vara kul! :)
Oj, jag har alltid varit lite av en teaterapa eller kanske mer lite av en ståuppare som barn. Men endast på mina egna villkor, så länge det var spontant, med andra ord. Så fort något blev uppstyrt, exempelvis om vi skulle spela upp en pjäs eller ha klassens timme blev jag tvärblyg och insisterade på att göra kulisser, vara scenarbetare eller kanske på sin höjd vara jury i "småstjärnorna", aldrig mer än så. Men så fort jag fick chansen mitt under en lektion att fälla en rolig kommentar så högg jag den.

I skolan hade jag det lätt för mig men blev ibland utskickad för att jag var lite för pratglad på lektionerna. Ni som kollat på mycket videor har ju hört Ericas vansinnigt stora och härliga skratt, oftast fick inte vi sitta brevid varandra eftersom jag redan då hade den effekten på henne. 

Jag gick i en fantastisk klass där vi faktiskt allihopa repsekterade varandra och umgicks ofta hela högen. På rasterna byggde jag mest kojor i skogen och så fort det blev vinter så flyttades kojbyggandet till snödrivorna. Jag har alltid gillat att bygga och fantisera upp egna världar. Byggde jämt kojor hemma. Tror det kan vara allt sånt som gjort att jag ständigt målat om, möblerat om och hängt runt tavlor i mitt rum när jag blivit äldre.

I högstadiet umgicks jag allra mest med Jens. Vi blev ett radarpar och spenderade inte helgerna med att dricka öl eller röka cigaretter på fester, vi spelade TV-spel och kollade på kung-fufilmer i hans källare och körde moped såklart (bilder på min fina moped kommer snart). Inför varje prov pluggade vi tillsammans ute på hans studsmatta. Precis som de töntar vi var. Jag älskade det.

Här är jag på en klassresa i slutet av åttan/början nian? Vi var på något nattligt äventyr.

Jag och Jens. Jag har på mig min handbollsoverall. Coolt.

Hahaha! Här är jag och Erica. Believe it or not. Håren alltså... jag minns med fasa år 2005.
Freja, jag svarar på din drinkfråga här, okej?
Pallade Hallon
en skvätt vodka
en skvätt cointreu (om man har)
en skvätt citron
fyll upp resten med sockerdricka
släng i en grabbnäve hallon (pallade ger ju självklart pluspoäng, men frysta går bra och smakar i den här spritblandningen faktiskt precis som pallade)

Mer Harry. Ja. Igen.

Vet, det är mycket Harry Potter nu. VET! Vet, ska svara på frågorna snart. Jag vet, jag vet. Det blir aldrig som man tänkt sig. Det blir alltid mer HP här än vad jag tänkt mig. Anyhow...

"Yeah, it was pretty hard on all of us seeing James like that, but we all felt really bad for Oliver. I mean, we were acting sad about it because he was our fake brother or son or friend, but Oliver had it for real. You know, that was his real brother, his real best friend lying there. So we all gave him a hug after and for the first time James and Oliver said ‘I love you’ to each other in front of us. Not that they would ever admit it, but it was still a very sweet moment."
— Daniel Radcliffe on filming Fred’s death

via bästa bloggen I bleed butterbeer.

Hej(då) Patrik-fest!

Här kommer massa bilder från igår. Det var Hej(då) Patrik-fest eftersom han nästa vecka flyttar till Kristianstad för att bli konditor på riktigt. För vissa av oss flyttar han bort, men för många andra i vårt lilla gäng flyttar han ju närmare, eftersom många pluggar i södra Sverige. Så det blev helt enkelt en kombinerad Hej Patrik-fest och en Hejdå Patrik-fest. Såhär firade vi av honom.

Det var som vanligt vackert väder, eftersom vi var i Piteå.

Snygga tjejer, va.

Man kunde bada om man ville. "Maggan's resort", 4 stars.

Linnea.

När vi tröttnat på att vara ute så gick vi ner till källaren där vi förballat* otaliga gånger under gymnasietiden. En magisk plats, utan tvekan. Gingerklubben intog soffan.
*förballa (verb-förfesta, vet inte om man säger så på andra ställen i Sverige än i Piteå. Hur säger ni?

Patrik drack såklart sin egenkomponerade drink "pallade hallon".Min hållning är ju fantastisk.

Baltz.

Patty$lut.


Jag vet inte varför vårt gäng tycker att sånt här är så himla kul. Men det är det bara.

V-V visade upp att pojkscouter kan mer än att knyta knopar. Exempelvis rocka en gunghäst.

Putte-pepp!

En helknäpp bild bara.

Sen började vi dunka E-Type och annan skämtmusik, som vanligt. Och då måste man ju fistpumpa.

Och rejva. Dag och Patrik visade hur det skulle gå till.
De dansade tills de nästan dog.

Det var allt. Kommer att sakna Patrik så att hjärtat brister. Men vi ses ju om ett år igen!

<3

Förstås.


Frågor? Kör på ba'!

Det är många som ställer massa frågor i kommentarsfältet. Ibland går jag in på era bloggar och svarar i era inlägg, men det är svårare då inte alla har bloggar. Så nu tänkte jag att vi kör en frågestund igen. Ni kanske undrar något nytt sen sist? Ska försöka svara på dem efter helgen. Kör på ba'!

Kunde inte komma på vad jag skulle ta för bild. Så det fick bli en på en flygande val jag målade åt Patrik.
Inte mer med det.

En månad.

Idag är det exakt en månad tills planet lyfter mot New York. Fyra dagar senare landar jag i Minneapolis. 
Vill bara träffa barnen nu!


Bilder från 4th of July.

<3Rainbow Sponge.

Hittade den här sjuka videon på Malins blogg. Kan inte sluta titta riktigt. Hon älskar verkligen detta.
Jag brukar ju inte vara en sån som kollar på "roliga" klipp på youtube särskilt mycket, gillar inte då folk ramlar eller gör illa sig, äckliga saker, folk som sjunger dåligt eller så, men detta. ("Oh my gosh!") Efter 00.40 ballar det verkligen ur.

Hur jag spenderade min Stockholmsvistelse.


U.S Visa

Nu har jag fixat visumet till USA! Hurra! (gratulationer optional)


Västerbottenpaj med glaserad schalottenlök och sparris.

Som söndagsmiddag gjorde jag små västerbottenpajer som jag åt med glaserad schalottenlök och kokt sparris. Så himla gott! Jag ska förklara hur man gör!

Pajen är busenkel!

Du behöver:
Pajdeg
3 dl mjöl
125 g smör
1 tsk salt
1 msk vatten

Fyllning
200 g västerbottensost
1 purjolök
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 dl mjölk
4 äggulor
timjan (eller annan ört)

Vrid på ugnen på ca 200 grader. Släng ner 125 g smör (skär i bitar) i en matberedare tillsammans med 3 dl mjöl och 1 tsk salt. Mixa. Tillsätt 1 msk vatten och mixa igen tills det blir en degklump. Plasta in och släng in i kylen eller frysen medan du gör fyllningen.

Fyllningen är ännu enklare. Fräs lite purjolök i smör. Riv 200 gram västerbottensost. Blanda allt i en skål tillsammans med 4 äggulor, 1 dl creme fraiche och 2 dl grädde samt 1 dl mjölk. Salta och peppra. Det är himla gott att blanda ner timjan eller andra örter. Gör så om du vill.

Jag gillar ju småpajer, så jag använde en muffinsform i teflon till pajerna. Förgrädda pajskalen i ca 10 min och ta sedan ut dem och fyll med ostfyllningen. Släng in i ugnen igen i ungefär 30 min.


Nu till den glaserade schalottenlöken!

Du behöver:
schalottenlök (obviously)
smör
olivolja
sirap
apelsinjuice/apelsinjuicekoncentrat
färsk timjan
lagerblad
citronsaft


Skala så många lökar du vill ha och häll på vatten i en kastrull så att det knappt täcker dem. Låt koka upp.
Tillsätt 1 tsk salt, smör (känns jättekonstigt att sätta i kokande vatten, men det blir bra), en skvätt olivolja, 1 kvist timjan, 2 lageblad, en pytteskvätt sirap och en liten skvätt apelsinjuicekoncentrat. Jag har även i lite pressad citron, tycker om syra. 
Nu ska du sänka värmen lite och lägga på ett lock så sköter den sig själv. När vattnet kokat bort så börjar löken glaseras. Det kan ta lite tid, kanske en halvtimme. Smaka ofta, det är det bästa sättet att veta vad som behövs. En skvätt apelsinjuice till, en nypa salt? Smaka!
När det ser ut såhär börjar det vara färdigt!

Glaserad schalotten fungerar sjukt bra till grillat också.

Ringlade lite av Gröna Kattens magiska vinägrett runt tallriken. Gott!


Lördag - häng i parken och häjn i parken.

Igårkväll öppnade vi vin och ölflaskor i vår vanliga dunge i Södra.

Jag var jättepepp för Mama C hade en kväll ledig från sin dotter. Världens bästa!

V-V.

Bellander.

Erica. Så. Jävla. Snygg. Dör.

Innan vi gick vidare tyckte V-V att en striptease var en god idé. Vi höll med.


Det finns så många värre bilder som jag skonar er från.

Men roligt var det ju!


Sen gick vi till nästa park där Ronny presenterade kvällens första band precis lagom till att vi brett ut vår filt i gräset.

Vi hittade även Linnea i parken!

Erica, Patrik och jag, som inte riktigt hängde med.

Vi fick Voldemortmasker av Anja! Jag ritade genast på min.

Sen fick vi lyssna på fin musik.Hjärta.

V-V och Bellander.

Jag och Bellander ska avla fram ett super-ginger-kid tycker Patrik. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Sen började vi spexa lite för mycket med maskerna.

Så himla kul!

Hejdå!

Sillen.


Det här är ju verkligen en jättekonstig bild på mig.


Häjn i parken.

Ikväll anordnas ett musikevenemang i Badhusparken i Piteå, "Häjn i parken" heter det. För er som inte kommer från Piteå förstår nog ingenting, men ordet "häjn" betyder på pitmål "det här" och arrangörerna (som råkar vara Josef från Krokodil och hans band, Sunny Liston) ansåg att det var lika bra att döpa det till Häjn i parken, eftersom alla ändå skulle säga det.
"Ska du på häjn i parken på lördag?" Ungefär så. Och visst är det så.
Så ni som bor i Piteåområdet kan ju jättegärna komma och dricka öl och lyssna på grym livemusik i Badhusparken ikväll! 120 kr inträde och man måste vara 20 år. Man kan köpa öl på området och dansa förstås. Kom! Häjn kom å bli bra!

Allt mest.

Hänger mest på Nodo annars med lite löst folk.
V-V.

Andy.

Gröna Katten.

Hjälpte Gröna Katten att fota lite till deras hemsida som är på gång.
Gröna Katten är, för er som inte vet, ett litet företag bestående av två kvinnor som håller till i köket på Krokodil om vardagarna. De lagar den godaste vegetariska maten! Varje vecka är det en ny huvudrätt och en ny soppa, eller på sommaren huvudrätt och sallad. Det finns även fyra pajer som varje vecka är samma, morot- och fetaospaj, spenatpaj, majspaj (bäst) och svamppaj (också bäst).
Ni som har vägarna förbi Pitstan kan ju kika in ons-fre, då kan ni köpa både vegetarisk mat och träffa mig. Ja!

Quinoasallad med grillad persika.

Morot- och fetaostpaj


Behöver jag ens nämna att det är Piteås bästa lunchställe?
Ingela och Cecilia, alltså Gröna Katten.

Lou Reed i Tweed.

Är så himla i tipsartagen att jag slänger iväg ännu ett bloggtips som jag vet (jag vet!) att jag berättat om förr.  Hursomhelst...
Tyvärr har fantastiska Lou Reed i Tweed lagt ner för ett tag sen, men arkivet är ju kvar och lika kul! Tycker vi kollar lite.

Kurt Cobain i Singing in the rain.


Marie Antoinette i Chatroulette.


Karin Dreijer på fest med tjejer.


Margaretha Krook i Snook.


George Orwell på björnfäll.


Peter Criss som skönhetsmiss.


Albert Camus i revy.


Che Guevara i Skara.


Charles Manson i Hanson.


Vivienne Leigh på after ski.

Terry.

Klickade just bort en timme på Terry Richardson's diary. Jag brukar ofta glömma hur mycket jag gillar den bloggen tills jag kommer på det igen, och då försvinner tid, helt klart. Kolla gärna.

Nitton.
Hejdå, Harry.

Nu är det slut på riktigt. Det tog otroligt hårt på mig. Händerna darrade och luften gick ur mig då sista scenen dog ut och eftertexterna började rulla. Separationsångesten från helvetet. Har nog aldrig känt mig såhär tom. På riktigt. Känns som om jag tappat mitt dyrbaraste. En vän sedan 12 år tillbaka.
Skojar inte, så ni vet. Jag är tom.
IKVÄLL!


Julken.

Det har kommit begäran på en bild där jag inte flamsar. Jag?! Flamsa?! Som om jag gör det så ofta? Skämt åsido, känns som att ingen vet hur jag ser ut så jag inte gör mig till.


Så jävla ball och så.


På begäran av Patrik.

Helgen.

Här kommer några bilder från helgen. På lördagen tillbringade jag en stund på sjukhuset, eftersom mina allergier was giving me a hard time, liksom. Sen åkte vi till Svartöstan. Jag och Erica åt middag som bestod av spaghetti med quornfärssås och öl, det var ju trots allt lördag.

Sen blev det bara den här bilden från kvällen. Jag och min nässpray. Kvällen var grym i övrigt. Vi cyklade till punkhuset och drack öl med fint folk mellan två lokaler på ett industriområde, det var grönt, lummigt och fin musik. Sen cyklade vi tillbaka till Svartöstaden och hade efterfest och jag och Leo pratade om Mårran i säkert en timme.

På söndagen vaknade vi upp till strålande sol.

Så vi gick ner till Svartö strand.

Vi hade köpt med oss pizzor. Ett genidrag!


Erica.


Jag och Erica badade sjukt länge för vi hade precis kommit på en lek. Vi slogs mot vågorna. Boxade, bitchslapade, upper cutade, karatesparkade och till och med skallade vågorna tills det plötsligt inte kom fler vågor på vattnet. Vi hade sänt ett budskap.

Fast ganska snart kom en båt och gjorde mer vågor, så då var vi ju tvungna att rusa ut igen och visa var skåpet skulle stå. Gunnar blev också sugen på att slåss. När vi gick upp igen var vi helt slut. Här är Gunnar, trött efter att ha spöat skiten ur havet.

Det var allt (og det var di hele).

Instagram.

Bilder från instagram.

Krokodil.

Eli, experthjälp på Kroko.

Fick en bukett blommor av en farbror som han tyckte att vi kunde ställa vid kassan. "Du är så snäll du, och det här är stans bästa fik!". Dör, så fint.

Bästa klänningen och fin i håret, tack vare Erica såklart. Festpepp.

Mittbena, osminkad (så när som på ögonbryn) och hippieklänning. Ovant.


The obsession continues.

Har kollat på klipp från HP-premiären hela eftermiddagen och nu kan jag inte sluta gråta. Det är slut från och med tisdag. Slut på riktigt.

Lögnare.

Real women

Real women wear high heels and skirts. Or not.

Real women are feminine and smell good and they are masculine and smell good and they are androgynous and smell good, except when they don’t smell so good, but that can be changed if desired because real women change stuff when they want to.

Real women have ovaries. Unless they don’t, and sometimes they don’t because they were born that way and sometimes they don’t because they had to have their ovaries removed. Real women have uteruses, unless they don’t, see above. Real women have vaginas and clitorises and XX sex chromosomes and high estrogen levels, they ovulate and menstruate and can get pregnant and have babies. Except sometimes not, for a rather spectacular array of reasons both spontaneous and induced.

Real women are fat. And thin. And both, and neither, and otherwise. Doesn’t make them any less real.

Hanne Blank


HP!

Pitebor! Tips, va! Min kära vän Jenny är preojktledare denna sommar för en hel massa roliga saker. Bland annat gratis filmvisning. Ikväll (torsdag) kan ni se Harry Potter and the deathly hallows part 1 gratis. Grymt va? Mer info här. Jag hoppas kunna ta mig dit, men  jag kanske jobbar.
Det var allt!

California dreamin'.

Jag har gjort en playlist som fungerar så sjukt bra på sommaren då man åker bil i kvällssol eller dricker öl i parker. Det är då sextio/sjuttiotalsmusiken passar som allra finast. Lite såhär, som i det här flotta klippet från fantastiska Almost Famous.Exempel från spellistan.Måndag.

Sitter i Erica och Fridas lägenhet i Svartöstaden på min lediga dag och ser skeptisk ut. Blänger då och då på den rymningsbenägna råttan Herta.

Nåväl. Har ju lite fint nagellack i varje fall. Asian pose!


Peppen.

Jag hade himla kul igårkväll förresten.

Swea.

Idag har jag varit och hälsat på min storebror och Lotta. De har just fått hem en liten, liten katt som heter Swea. Hon väger minus ungefär och är len så det nästan gör ont. Vi har gosat och lekt med sugrör och garnråttor. Nu vet ni var jag kommer vara närmaste tiden allt mest. Kattungar är det bästa som finns.


Längtar.

Förresten, här kommer en bild på hela min framtida värdfamilj i USA! "Min" 5-åring, 7-åring och värdpappa. Jag längtar så mycket efter att få träffa mina värdbarn att det känns som att jag snart kommer att spricka! Vill bara åka till Minnsota och ha sommarlov med dem nu, finaste ungarna. 

Kan knappt vänta tills jag får träffa dem. 50 dagar kvar.

Ändå.

Helt okej att se på. Ändå.

Skoja ba'. Dör. Ska bara se Joseph Gordon-Levitt-filmer nu ett tag tror jag.

Bäst.

Remus Lupin was supposed to be on the H.I.V. metaphor. It was someone who had been infected young, who suffered stigma, who had a fear of infecting others, who was terrified he would pass on his condition to his son. And it was a way of examining prejudice, unwarranted prejudice towards a group of people. And also, examining why people might become embittered when they’re treated that unfairly.
— JK Rowling (via professoralbusdumbledore genom http://anlie.tumblr.com/)

RSS 2.0