Vindsvåningen i huset med hissen som gnisslar.

När man kommit högst upp i trapphuset, via hissen med galler så ser man dörren längst bort. Den är prydd med en affisch av ett foto (se nedan). På brevinkastet står det J. Niemi, i röd dymo. Ringklockan låter "rrrrt, rrrrt", hest och skarpt. I hallen hänger en stor spegel, en sån man kan se hela sig själv i. En telefonbänk från fyrtiotalet, där ett vackert mönstrat marockanst fat för nycklar vilar, står framför en våd av tyg med tryck av skor i alla möjliga former och färger. I vardagsrummet är väggar täckta av stringhyllor, fyllda till brädden med intressanta böcker och filmer. På andra väggar hänger tavlor, och bilder från de där underliga och roliga kvällarna med vin som alltid slutar med dans, dans, dans. Min hallonröda soffa står i mitten, framför den ett bord i teakimitation. Golvlampans sken är mjukt och lite gulvitt, utmärkt för läsning. En fotölj med fotpall för kvällar med rödvin och Kobra, Filip och Fredrik, Hammarkullen eller vad som helst med Fredrik Lindström står intill lampan, i lagom avstånd för mina långa armar att nå en av bokhyllorna, där Jan Stenmark trängs med J.D Salinger och Jonathan Safran Foer och Paolo Coelho. En liten svart, knasig katt som heter Joel klättrar på tv-bänken, fastän den egentligen inte får, men jag har överseende, som vanligt. På skrivbordet som pappa byggt speciellt för mig, även det i vacker teakimitation, står symaskinen på ena kanten och ljusbord och pennor finner man vid den andra. Hyllan ovanför har glasburkar, fyllda med knappar, nålar och trådrullar; fastskruvade i locken på dess undersida, på hyllans ovansida står korgar med tyger och stuvbitar, tidsskrifter och kanske en blomkruka.
Köket har kakel som jag köpt då jag reste i Marocko. Handmålade och inte sådär helt perfekta. Porslin med guldkanter, den omåttligt tjusiga "Berså-servisen" och tallrikar i olika färger och modeller trängs i några öppna hyllor tillsammans med karotter och tillbringare. En gammal kaffekvarn får köket att dofta som nymalet kaffe, köket som annars ofta doftar kryddigt från soppor och grönsaksgrytor. Ibland luktar det nybakt, då Patrik är på besök. Förstås. Ganska ofta luktar det bränt, då jag försökt baka den där sockerkakan för finbesök. I fönstret kan man sitta på det breda fönseterblecket och lösa korsord medan kakan bränns vid. Utsikten är en smal gata där många människor passerar dagligen.
I badrummet är väggarna blekrosa, i taket hänger en gammal kristallkrona. Räfflade glasburkar med lock med rund knopp står uppradade på hyllan under spegeln, inehållande diverse förnödenheter såsom bomullsbollar, bomullspinnar, badsalt och tvålar. Ljuset är varmgult och runt spegeln sitter runda glödlampor, som i en filmstjärnas loge.
Sovrummet har takfönster. Två smala som sitter tätt emot varandra. Under dem har jag placerat sängen, det är den upphöjda delen av rummet, som skiljs från den andra av ett enda trappstegs höjd. Väggarna är tapetserade i en gammal grön tapet med gula blommor, rätt mörk. Sängen har ett överkast som ser precis ut som Amelies täcke i filmen "Le fabuleux destin d'Amélie Poulain", guldgult, tjockt och med sydda rutor och kanter.På väggen rakt framför sängen hänger otaliga ramar i olika form och storlek, stora ovala, små kvadratiska, rektangulära på höjden och bredden, några är tomma, andra fyllda med filmstjärnekort, illustrationer eller bilder på vänner och familj. Bland ramarna hänger gamla galgar i högblankt lackat trä. Under det enda vanliga fönstret, som vätter mot innergården, står en skänk med två lådor, perfekt för puderdosor, pipask och reservoarpennor.
Rummet är inte särskilt stort, men har en skrubb med snedtak, det blir min "walk-in closet", i den tapetserar jag med en rätt smalrandig tapet, mörkgrönt och benvitt, kanske lite guldkanter. Längs ena väggen finns hyllor för hattaskar som jag fyller med underkläder, några med just hattar och askar för rosetter och knäppa hjort-halsband finns också här. De få skor jag äger ryms längs väggarna på golvet. De stora resväskorna får fungera som dekoration i själva sovrummet, där de står stapalde på en hylla högt upp, nästan vid taket. Där ligger dem. Röda, bruna, svarta, gröna, hårda, skinnimitation, blanka, matta.
Det här var alltså min drömlägenhet.

29/9


Idag: frotage, texturer, perspektiv, flytande tusch, grafitstift, blyerts, finepoint, hovtång,
och fika med några flickor från K-linjen.

Tillägnat Sanna:

Bara jag vid datan.

Det var jag. Vid datan. Bara jag vid datan.
(internt)


Ett sätt att se på saker.


Då man faller bakåt på det soluppvärmda, lila överkastet och stirrar upp i det vita taket, då fönstret står öppet och en ljummen sommarbris letar sig in, men knappt; då en avlägsen gräsklippares dova muller hörs från andra sidan Gitarrgatan, då man lätt snuddar med fingertopparna mot sina läppar som under de kommande kvällarna kommer att bli kyssta av pojkar med lockiga luggar i konsertmörker, då festivalväskan står packad i hallen, då fräknarna avtecknar sig som skarpast på året mot ens annars så vita hud, då man ser blodet på ögonlockens insida då man blundar mot ljuset - då känns det såhär.
Såhär kändes min sommar; Skansros - Ett sätt att se på saker.

27/9

Ang, det spektakulära (läs: asfeta) rånet som veckan bjöd på; så tycker jag att det var på tiden att Jönssonligan skaffade sig en helikopter.

Helgen

Moderskeppet var på besök över helgen. Hyrbil och transfetter kan man nog sammanfatta helgen med.

Vi cruisade i Tidaholm.

Och i Skövde.

I Tidaholm var det loppis. Jag köpte de här fina.


Och det här fatet.

Och den här kroken, det bästa av allt!hjärtat i brand


Medan jag spenderar min sista dag i mors sällskap på loppis i Tidaholm [~tiahöllm!]
så tycker jag att ni kan lyssna på den här fina. Den får fortfarande mitt hjärta att slå kullerbyttor.

Ambivalens, återigen.

Ja, jag vet - ambivalens är mitt andranamn; men jag ställer mig tvekande, likt... likt mig själv i vilken situation som helst; i beslutet huruvida jag ska färga mitt hår eller ej. Ska jag förbli vit eller försöka bli rödblond?

Vit
+ Tryggt, jag vet vilken färg jag ska använda för att få samma resultat varje gång.
+ Det klär mig.
+ Det ser skär sig inte mot andra färger, på kläder alltså.

- Jag har haft det SÅ himla länge nu. Sen jag var sjutton år.
- Det nöter en del, antar jag.
- Tråkigt.

Rödblont / rött
+ En naturligare färg.
+ Skulle kanske klä mitt fräkniga fejs.
+ Ser tjusigt ut då man lockar det.

- Det skulle rinna ur snabbt, med min förblekta bas.
- Det skulle kunna bli ojämt och blaskigt.
- Man kanske skulle se hur slitet håret är på ett annat sätt.
- Mitt hår skulle aldrig kunna bli vitt igen utan att jag bleker sönder det.

Hilfe! Hilfe!

23/9

Idag har vi äntligen fått rita nya mönster för tryck! Jag gjorde skor och mustascher.
Klicka på bilden för att se mer.

Norrland

För att fortsätta på samma spår, kolla på den här länken. Här analyseras norrländskan och får mig att längta, om så bara för en liten stund, till de breddgrader jag härstammar från. Och ja, Fredrik är ju fantastisk. Som vanligt.

Bild tagen från bron mellan svenska och finska Pello.

Åh, Fredrik.


Som jag tidigare nämnt så älskar jag, på en orimlig nivå, herr Lindström.
Nu finns massor av fina klipp
här, på SvtPlay (hjärta).

För nostalgi, för förra hösten, för öppna lägenhetsfönster och gula löv.


Fast helst med Freddie Wadling.

20/9

Idag har jag umgåtts med Frida och Båten. Det var flott. De tillhör nämligen den hårt begränsade skaran av människor jag kategoriserat helt "vip"-liknande. En grupp jag själv kallar "fenomenala människor i mitt liv". Annars så längtar jag sjukt efter Erica (som förövrigt,  av uppenbara skäl; också tillhör den gruppen) som kommer och hälsar på mig om tre långa veckor. Då blir det teater (Trettondagsafton) och Jazzhuset! Åh, det kommer att bli fullkomligt förtjusande. Teaterföreställning, vin och sedan sätta klackarna i taket och kyssa fel pojkar hela natten lång!

Syster dyster (Julia) - [ingenting]


Den som har denna låt i mp3-format får mer än gärna skicka den åt mig, okej?

18/9

Åkte ett knökfullt tåg till Göteborg för att se fina Håkan. På bilden är Kajsa.

Jag, Johanna och Kajsa. En lyckad gruppbild. Johanna är så vacker.


Sov gjorde vi hos Hanna. Vi fick flott frukost! Tack för kvällen, flickor.


17/9 (2)

Jo just, på kvällen klippte jag finaste Johannas hår (!), det gick bra. Efter denna bragd drabbades jag av storhetsvansinne och blekte min horribla utväxt. Allt jag har att säga om det är att det kunde blivit värre. Slänger upp två bilder på skisser av mönster jag pysslar med just nu.


17/9

Idag var textilarna hemma hos vår fröken, Susanne. Hon bor så flott! Det finaste hus jag varit i tror jag.


                                                            

Petra.

På baksidan fanns en smedja.

Och en jättestor vinbärsbuske!Mer bilder hittar du här.


DagdrömmerierDen här sista bilden är så rysligt fin och spännande att det kittlar i hela mig av att titta på den.

Måndag.


Hej!

Kafferep

Finaste Johanna bjöd på sju sorters kakor. Flott!

Tove, Johanna, Kajsa, Anna, Malin, Frida och jag själv var där. Bilden tackar vi Matilda för.
Jo just, Caroline kom sen också.

Vi spelade galenpanna.


Det fanns hur mycket fika som helst. Så gott att man höll på att smälla av.Jag och Johanna var på gång.

Mer galenpanna. Anna var tjejen på russinpaketet.
Personer som Madicken, Hugh Heffner, Arla-kossan, Arn, Voldemort, Björne och Barbie hann avverkas.Tack för världens finaste kväll.


Överflödig rubrik


Lika som andra saker som är lika varandra, exempelvis bär.

Idag dedikerar jag ett inlägg till vänner jag har som liknar andra människor. Mer eller mindre kända sådana. Enjoy.

Mor Karin...

...är lik Mona Sahlin.


Patrik är ruskigt lik...

...Fredrik Wikingson...

...OCH Daniel Westling.


Carl...

... ger mig Emil Jensen-vibbar.Aron är ju erkänt lik...


... Buddy Holly. Fast bara på bild.Jag tycker att Fredrik är hemskt lik...

... min favoritregissör Wes Anderson.Jens är förfärligt lik...

... Brendon Urie.


Stefan är i verkligheten...

... så himla lik Markus Krunegård. Det märks inte alls på bild.


Jag undrar vem jag är lik.


Finbesök

Jag hade finbesök i form av mannen med stora skor, fick höra toppenhistorier om lumparlivet och fick lukta på en manlig stereo. Om än jag var helt snurrig i huvudet av smärre migrän och agerade rent apatiskt emellanåt så hade jag en fin dag. Kanske inte var det bästa av sällskap, inte lika glad som annars, jag ber om ursäkt. Kvällen spenderades med Johanna och Kajsa. Vi somnade till "Vänner". Fint.


Jag hann även läsa ut Extremt högt och otroligt nära, igen. Har du inte läst den; gör det nu!
Snarast! Nyss!

Återfall

Förra helgen spelades underbara Soko. Jag fick sådant återfall, och Soko-återfall är alltid bra.

Cause that's for sure. You have to know. I mean, uhm you know, I can do it. I'll kill her.


Synnerligen ambivalent återseende

Och luften gick ur mig. Så plötsligt och oväntat, en reaktion jag inte haft på månader. Svagheten i knäna gjorde sig påmind och känslan av att vara minst i världen tryckte på min axlar.


John

Julia säger:
Men vad bra att ni åker den 27'e, för då hinner vi ju ses!

John@work säger:
ja ! :9

John@work säger:
fett

John@work säger:
saknar digJag saknar min storebror så himla mycket ikväll.


Det är rart med föräldrar


Jag vet inte om det är på grund av att jag flyttat, men Mor Karin har tappat schtänget. Det är olikt henne att vara så mammig. Ni vet, att allt ens barn gör är bra och fint. Var är "skärp dig"? Senast hon sa det var nog förra veckan, i ett sms. Jag är orolig.

10/9

Idag tryckte jag mitt första mönster någonsin. Det var roligt. Vi skulle använda skisserna från studieresan, föreställande växter och bygga ett mönster av det. Såhär blev mitt.


Läs mer här.

10/9

Grisar kan inte titta upp i himlen. Det är sorgligt. Speciellt stjärnklara nätter som igår.

Jo just ja, igår hade jag en himla fin kväll. Fikade med Johanna, Alexis, Tove, Malin, Anneli, Frida och Emma. Fint på alla vis. Jag är inte den som är den, menJohanna är bäst. Punkt.


Johanna och Tove.


Bergochdalbanan

Okej, jag sväljer stoltheten. Fina Jens Albert får all kredd för att ha funnit (och delat med sig av) detta förtjusande klipp. Så fint att det kittlar i nacken. Få saker är så fina.9/9


Skövde och Johanna.

Jonathan Johansson och Chan Marshall.

8/9

Jag har också varit femton år. Om ni undrade.

Till mor Karin:

Jag har gjort en underblogg där du kan kika på vad jag gör på skolan, bra va?
Tryck på bilden bara!

Jag är väldigt produktiv för stunden.


Nykär i ett musikstycke, måste jag erkänna, även om det bär emot.

taxi, dörrvakt, krossat glas, bergochdalbanan och lilla jag
här är det som blev kvar

Tips.

Tryck här för att komma till min favoritblogg.


6/9

Frukost och "second breakfast" intogs på Ägg och Mjölk.


Efter att ha strosat runt och även gått på Bengans så var det dags för de två fina att åka tillbaka till P-town. Blä.

Sammanfattning: Ost, ost, ost. Tre saker. Falköping. Ost.
Hur stavas finkultur?
O-S-T!


5/9

Vi åkte till Göteborg.

Patrik och Erica sov på hotell. Flott! (såhär stökigt tog det oss tio minuter på rummet att ordna)

Sen åt vi på restaurang. Världens godaste pasta med tomater och mozzarella!


Jens Albert och Daniel anslöt sig och vi tog oss till ett ställe med högst otrevlig personal som hatiska lappar tillägnades.

Erica och Jens Albert.

Daniel.
4/5

Jag fick finbesök!

Vilket i sin tur ledde till massor av bilder på Patrik. Ja, som han själv tagit. Som vanligt.

Vi gjorde skabbiga saker... vi spetsade colan på Pim's och fortsatte drickandet på en toalett på Resecentrum för att sedan fortsätta till krikelin med strippstänger. Gött!Vi lurade med oss Oskar!


Frida var där, såklart.

Vi kan bjuda på den. Jag och Johanna.Fin kväll.


5/9

Göteborg, hejdå!


September


Jo just, detta är vad jag kommer att lyssna på i höst. Som vanligt. Nina Simone.

Åhåhåh


Imorgon får jag det finaste av finbesök. Jag får eldflugor i magen av längtan.
(inte fjärilar, av uppenbara skäl)
Eldflugor som fladdrar, pirrar, lyser, värmer. Åh. Som jag längtar efter mina fina vänner.
Såhär känns det.

Bild från popparfesten förra hösten. Åh.


Studieresa och sånt

Vi åkte på studieresa. Konsthantverkarna och grafisk design.

Någonstans på schlätta tror jag.

Wibke.
'

Johanna.

Johanna.

RSS 2.0