Måndag.

Sista dagen av månaden jag tycker minst om. Jag har tvättat, sytt och gjort julkort.
Lite såhär har det sett ut.


Åh!

Det här möttes jag av av ikväll då jag kom till mitt rum.
Jag blev jätteglad, tack för kakan! Jag kommer inte kunna äta upp den ju!

Det gjorde verkligen min kväll. Fina internatsvänner.


Jordhål.

Mullvadshålen på gräsmattan framför slottet skrämmer vettet ur mig. Eller kanske inte hålen, men mullvadarna. Djur i överlag är lite otäckt tycker jag men tanken på halvblinda råttdjur som kan borra upp sig under fötterna på en är hur läskig som helst! Fy sjutton! Därför genar jag inte längre över gräset och ser mig om en extra gång vid den smala stigen ner mot skolbyggnaden.
Jag undrar om det finns någon mullvad i världen som lider av klaustrofobi. Vore jättehemskt.


Advent!

Åh, idag är det äntligen förtsa advent och jag förvandlas till Jul-ia.
Dagen spenderades på egen hand på IKEA i Jönköping där jag handlade prylar att trycka på. Jag fann en hel del saker, så jag kanske öppnar en butiksblogg nästa vecka! Jag studerar textiltryck så jag kommer att lägga upp saker där som jag tryckt.

Förresten, många har frågat om mitt hår och min klänning. Jag ska förklara.
1. Håret - jag bleker det hemma med hjälp av vänner eller föräldrar. Jag bleker enbart den, efter en månad inte så älskvärda; utväxten med Schwarzkopf Poly Blonde L1+. Mitt hår är relativt lätt att bleka, så jag är rätt skonad från det gula som kan uppstå. Men sen använde jag mig av silverschampo förr, då jag hade råd. Det är verkligen som underverk om man använder det med måtta. Jag rekomenderar dock ingen att bleka sitt hår så hårt som jag gjort. Det sliter fruktansvärt. Det fungerar fint i två år, sen börjar man märka hur det slits.
2. Klänningen - Anna Sui-klänningen är ett brutalt plagiat på en liknande Miu Miu-klänning, fast i en mer wearable längd (jag kom inte på det svenska ordet, men ni förstår). Den köpte jag från Chicy för ett och ett halvt år sedan ungefär, men den finns ofta ute på blocket. Jag rekomenderar er att tvätta den förhand eftersom den är mycket skör.

Fridens liljor!

Detektivlördag

Idag var jag i Göteborg. Jag och Daniel gjorde diverse detektivgrejer och kollade på skivor.

Daniel hade den stulna detektivsväskan med sig.
Den innehåller bland annat ett förstoringsglas från tjugotalet och en bild på Audrey Hepburn.


Jag hittade ett ansikte bland avflagnad färg och papper. Ser ni det?
Vi hittade en soffa att sitta i.

Efter många mer vinylinriktade skivbutiksbesök hamnade vi på Bengans.

Sen åkte jag hem och hjälpte Kajsa med hår och rosett. Där fick jag mat och vin. Flott!

Jo just ja, jag fick en present av Daniel också. En signatur från Anders och Måns!
"Till Julia. Lycka till med carporten! / Ankan och Måns "den snygge av dem""

"den snygge av dem" är ett litet internskämt mellan mig, Daniel och Måns! Kan ni tänka er så himla ballt det känns att kunna säga så?

Fridens liljor!

Lördag

Vad himla roligt det har varit med alla nya läsare och kommentarer att läsa igenom! Jag ska svara på era frågor så snart jag kan. Bloggen har varit rätt tråkig ett tag nu, men jag rekomenderar er att kika igenom flikarna "om festligheter" för er som vill se bilder och "om dagdrömmerier" för er som vill läsa långa inlägg!

Nu ska jag bege mig hit:Göteborg samt Egg & Milk, förhoppningsvis.

Fridens liljor!

Vinnare!

Jag vann! Jag kan inte förstå att jag vann!
Tusen tack till de som röstat, occh tack till Sandra som kommit på den fina tävlingen och valde min bild till den!


Jag bjuder på den här bilden. Som vi skrattat åt den.
Det är Oscar som tagit den.

Min bästa, förlåt att jag tjatar.

När jag, när jag kippar efter andan.
Den är så kort.
Ja, då ska det vara för någon annans skull.


Jag lyssnar på den vackraste låt jag vet och har en glödande halsklump. Inte nödvändigtvis av ledsamhet, men en glödande klump finns där.
Klicka bara här för att lyssna på Hajen - Svensken.


Oj!

Att bli länkad till på niotillfem var ju inte fyskam!
Hej alla nya!

Rösta, är ni rara!

Jag kom med i Niotillfems skotävling!
Ni får hemskt gärna rösta på mig (nr 20). Jag hade gärna haft ett par flotta skor som jag annars aldrig skulle ha råd med. Klicka här för att rösta!

Onsdag.

Om exakt en vecka släpper Joel Alme nytt. Jag längtar så mina ögon tåras.
Förväntningarna är skyhöga då de nya låtarna han spelade på festivalerna i somras var så hjärtskärande vackra att hjärtat slog kullerbyttor.
Master of ceremonies, hans förra (och debut-) album; blir dock svårslaget. Det finns inte en dålig sekund på den. Jag lovar er.

Joels musik gör mina ben till gelé och får mina kinder att blossa. Som nyförälskad.


Guyamas sonora.


Idag är det tisdag och jag har julkänslor.
Förresten, den här låten gör sig bäst i hörlurar som sitter inne i öronen, så det känns som att hela huvudet spelar.

Måndag.

Idag fanns det ett paket till mig i mitt postfack. Det var från mina föräldrar.
Det innehöll en julstjärna samt en gummikniv med rött "nagellacksblod".
Det var ju bra.

Effektivitet och svinspruta.

Knappt hade jag hunnit gå fem steg nedför korridoren, absolut inte hunnit hälsa; innan jag får ett papper och en kölapp nedkörd i handen och får veta att "Pennor finns inne till höger". Knappt har jag hunnit fylla i min blankett innan jag blir ivägknuffad efter en Barbro för att snabbt kolla om jag är allergisk mot något som vaccinet innehåller. Knappt har jag hunnit förklara min spruträdsla innan Barbro raskt knäckt engångsförpackningen. "Titta bara mot dörren, så ska det nog gå fint" upplyser hon mig med sin sträva gamlingsröst. Så jag vänder lydigt blicken mot denna blodröda yta till dörr, lugnar en spruträdd ungefär lika mycket som en espresso spetsad med dextrosol och extacy. Det är i detta skede jag börjar förhandla, övertyga Barbro om att jag inte alls behöver ta sprutan. Jag kommer med många fullkomligt irrelevanta argument och försöker tillochmed att köpa mig fri. "Alltså... du kan fan få tjugo spänn!" slänger jag ur mig medan jag funderar på hur många enkronor jag kan erbjuda från min inte alltför tjocka plånbok.
Men Barbro har redan kört nålen i armen på mig. Jag är på vippen att anklaga henne för tjänstefel men hejdar mig då jag motvilligt inser att hon har rätt. Eftersom mitt hjärta är knäppt så bör svinsprutan tas. Dessutom är det redan klart och jag har slussats ut i det lätta duggregnet igen innan jag ens hunnit så mycket som att blinka. Med ben som gelé vinkar jag lojt åt sköterskan på andra sidan glasdörren innan jag långsamt promenerar tillbaka till Helliden.
Jag börjar tro att sköterskorna varit på någon inspirerande kurs i vaccinering och helt enkelt var så taggade då jag kom med mitt ängsliga uttryck att de inte kunde hejda sig. Därav den närmast otäcka effektiviteten.

Förresten är placeboeffekten av feberryktena om svinvaccinet påtagliga. Läste på en löpsedel på Konsum att en kvinna tappat lukt och smakkänseln efter vaccinet. Jag vädrar i luften och slickar mig på handen varannan minut.


Söndag.


I Göteborg köpte jag en ny gammal klänning förresten. Den är mitt bästa köp på länge.

Tjugoförsta.

Dagen började med att jag köpte äpplen och morötter i Tidaholm på torget. Jag tycker att det är så himla fint att de verkligen har torghandel.
Efter det begav jag mig till Göteborg. Där sökte jag tyger och fikade med två pojkar. Först fine Jack och sedan med en bekant vid namn Anton. Synnerligen trevlig lördag.
Framåt kvällen blev det film och spelkväll hos Tove. "Eva Braun, Gül, Graun, Blau, Rrrroza" och "Aldrig i helvetet orange!" då vi spelade TP som sofflaget vann. Överlägset. Min och Luans superhighfive ekade. Det känns bra att vinna i kunskapsspel.


Falköping.

Torghandel i Tidaholm. Så fint att man måste handla.


Slutledning.

Ska sluta med: träffa dåliga pojkar.
Ska börja med: träffa bra pojkar.

Sådär! Jag känner mig nöjd med min nya plan!


Men du vet, I loved you first.

Trendig accesoar.


Att välja husdjur har blivit enkelt. Det är ju bara att kolla upp vilken som är den sötaste accessoaren enligt husdjurstrenden! (bilden togs från msn nyheter)

Då ens vänner gör sig påminda genom TV.

Jag kan inte sluta skratta åt att mina fina stockholmsvänner är med i reklamer som dessa.
Klicka här för att se Joakim i en knäpp yoghurtreklam från Norge.

Den här Systembolagsreklamen har vi ju alla sett. Killen på slutet, i vinröd jacka som inte vill bryta mammas förtroende genom att dricka mer än två bärs är vår käre Hampus. Åh. Jag blir så glad av att se dem.

(Hampus mamma bör inte ha sådant förtroende för honom, i varje fall inte på Arvikafestivalen)

Freitag!

Var är Johanna då man behöver henne? Jo just, Bali.
Jävla jävel-jävel.


Förundrande fantastiskt.

Om ni går in på den här sidan så kan ni kika på något helt fantastiskt! Där finner ni nämligen bilder tagna i Ryssland under början på 1900-talet av Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii. Låter kanske inte så speciellt, men dessa bilder är i färg! Prokudin-Gorskii var före alla andra och lyckades därmed dokumentera bland annat vackra byggnader som förstördes under första- och andra världskriget.
Se nedan för några fina exempel.


Varför kan inte Ryssland se ut som det gjorde för hundra år sedan?
Fast det vore ju rätt hemskt vid närmare eftertanke. Nåväl, vackra bilder som får mina tågluffarplaner att komma till liv. Suget efter att resa runt på den ryska landsbygden blir näst intill olidligt.

Not forever.

Popsicle är så himla bra och jag är inte samma. Inte föralltid.

Återfall.


Idag är det bara så, du vet. Regina Spektor.

Sjuttonde.


Sextonde.

Trots ledigheten så nördade sig tre unga textilare, utöver mig själv, ner till trycksalen för att trycka för reseföreningen. Hur mycket som trycktes i förhållande till mängden struntpratande ska vi nog inte gå in på, men trevligt var det! Många fina idéer har påbörjats i varje fall.
Nu ska jag sova på spökslottet. Vi ses. Kanske.


Züntdag

Eftersom det är söndag har jag mest slösurfat, läst böcker, skrattat tills jag låg i svåra magkramper på golvet, tittat på "Bullen"-klipp på youtube, blivit utbjuden, adresserat fyrtio kuvert samt handlat clementiner och värmt linssoppa. Så lite hjärtont och sjukhussamtal på det. Men det struntar vi i. Fina söndag. (Apan tar vi nästa helg).

Dagens:
"If you love something - set it free, but don't be surprised if it comes back with herpes."

Chuck Palahniuk

Bullen

Söndagar är som till för att se på Bullen.

Lista

var i hela världen skulle du helst vilja befinna dig just nu?

New York. På stappliga ben på en skridskobana i Central Park.


vem skulle du vilja vara om du varit en helt annan person?

Luna Lovegood.


vilken egenskap önskar du att du besatt?

Osynlig. Förlåt för att det blev ännu en Harry Potterrelaterad bild.


i vilken färg är ditt drömhus målat i?

Muminhusblått.


vilket namn är det vackraste du vet?

Fred. Med uttal som ordet fred, fred som i fred på jorden.
(på bilden: Fred Astaire)vilket är det bästa ordet som finns?

Kikare. Man förstår direkt att det är något att kika i.


vad är det viktigaste att du hinner göra innan du bara är stoft?

Se mig om i världen.


vilken saga är din absoluta favorit?

Gissa?


om du bara fick lov att äta en sak i resten av livet vad skulle du välja?

Tomatsoppa.


om du bara fick lov att klä dig i en färg resten av livet vilken skulle du välja?

Marinblått.


om du bara fick lov att se en enda film i resten av ditt liv vilken skulle du välja?


För att man aldrig kan se Fucking Åmål nog många gånger.


om du bara fick köpa ett enda ting till vad skulle du välja då?

Filmkamera. Jag hade gärna haft en och filmat mina vänner.


vilket språk är det vackraste du vet?


vilket bok ligger på ditt nattduksbord just nu?

vilken årstid tycker du allra bäst om?

Försommaren.


14/11

Idag funderade jag på om det finns någon människa i världen som ingen tycker om. Jag hoppas inte det.

APA!

Att man inte kan ta sig från Göteborg till Tidaholm senare än klockan fyra på en lördag är löjligt. 
Asch. På söndag åker jag nog tillbaka till Göteborg för att gå på bio. De visar Apan som jag längtat så efter att se. Jag tänkte kika på den imorgon då jag är i Göteborg, men det gick inte för att tåget hem gick för tidigt för att jag skulle hinna. Nåväl. Söndag. Apan. Sexton trettio.

Julia Maria Niemi: "Tjaba."

Idag är det fredag.


Hejdå, älskade vän.

Imorgon försvinner en fin vän till mig och blir borta i sju månader. Hon försvinner till Sydney. Skräp.
Nåväl, ikväll hade vi en sista middag med flickorna som flyttar. Johanna och Alexis, som jag kommer sakna dem båda! Inte nog med det så försvinner Frida snart igen. 
Kvällen var jättefin men sorglig. Anna var bästa bortdsgrannen ever, kastade bestick i 360 grader och diverse.

Det vegetariska utbudet var som vanligt inte så brett, men det gjorde ingenting då salladen jag beställde in var fruktansvärt god!

Sedan kramades vi en hel massa. Av uppenbara skäl.


Tack för det fina sällskapet hittils. Och tack till resten av flickorna som alltid gör mig så glad.
Nu längtar jag till nästa höst som kommer att delas med den här tjejen i en tvåa i Göteborg.
Jag kommer att sakna dig så mycket Johanna. Pussar och kramar i massor.

11/11

Att det redan är elfte november är surrealistiskt. Tid går för fort.
Idag blev jag påmind om en favoritvideo, jag vet att jag spammar videor denna vecka och jag vet att jag lagt upp den här videon förr, men den är så himla fin. Fina människor som gör fina saker i fina miljöer. Och bra låt undertiden. Se den, se den, se den!

En flicka med vita shorts i videon, som dansar på ett tak, påminner mig om min saknade vän Jenny. Jag saknar henne så det gör ont ikväll. Det finns få som man kan ha så trevligt med. Picknickar, vinkvällar och dans, dans, dans! Besök gärna hennes blogg om hennes liv som au pair i USA. Klicka bara på bilden!

Foto, musikinspiration och Bertil.

Idag har vi foto. Vi ska inspireras av musik som Bertil valt ut. Jag tycks vara den enda som uppskattar hans musiksmak. Han har bland annat valt ut en låt som tillhör min långa lista av favoriter. Nämligen den här.

Min favorit.


När höstvinden viner runt knuten på mitt hörnrum på slottet, då regnet smattrar mot rutan och korridorskamraterna tassar med lätta fötter i trappen, då ligger jag helst på mitt gröna överkast och lyssnar på Cat Powers album Jukebox. En favorit.

Stolthetslack och illa utfört hantverk.

Stolthetens lack du omsorgsfullt penslat på dig är vacker att spegla sig i för den som inte begriper att du lackat för tjockt. Lackat så du inte kan röra dig fritt utan att det smärtar, att stolthetsytan förlamat dig, isolerat dig likt en termos. Gjort dig stark, gjort dig kall.
Jag är svag, blödig och varm. Jag speglar mig inte i din lack längre, jag ser igenom.

Avskedsfest

Vilket dumt ord det är egentligen. Avskedsfest. Som om det vore något att fira. Igårkväll var det avskedsfest hos Alexis för henne, Caroline och Johanna.
Jag kommer sakna dem alla tre, särskilt den sistnämnda. Finaste, finaste Johanna som jag hunnit bli så fäst vid. Jävla skräptjej.

Bilden tog psykopatrik på Krikelin i september. Strippolen i bakgrunden representerar kvällen bra, för Puttes del i varje fall.

Höst

Det är himla fint vid Helliden såhär års. SÅHERÅRSDUVET!
Fastän det regnar jämt.


Bob. Hunden alltså.

Jag är så tacksam över att fina människor som Thomas Öberg finns.

Mor Karin

Det här är min mamma. Min mammas visningsbild på facebook. Hornen har hon gjort  själv i paint.


Det är väl ni jag borde skriva en rubrik i stil med "hade typ tråkigt ;))" ...

... men sånt gör ju inte jag. Dessutom vore det inte bara smaklöst, utan en lögn. Jag skrev detta i rent lyckorus! Nåja, kanske inte. Men jag ska inte sticka under stol med att jag fann det rogivande. Menar jag att jag är så enfaldig att jag fick en bra överblick på mitt liv så som det ser ut just nu? Ja, jag måste nog det. Med blossande kinder klickar jag på publicera-knappen. Wiho!


Vem är du?
Julia Niemi

Attityd?
Loj.

Ålder?
Nitton vårar.

Bor i:
Tiahöllm, Västergötland, Sverige, Norden, Europa, Världen, Vintergatan osv. (osv får dölja min okunnighet om resten).

Ekonomi:
Kul skämt.

Civilstatus:
Träffar pojkar.

Stjärntecken:
Fesk.

Internet explorer, Mozilla, Netscape eller annat:
Eldräven.

Husdjur:
Henry, en panda som aldrig tvättas i tvättmaskin sedan den gången '93 då han blev åksjuk av detta, talar med en röst som är slående lik Rickard Wolffs och fyller år minst åtta gånger om året.

Familj:
Mor Karin, Uffie och storebror John.

Förebild:
Albus Dumbledore.

Jag sover:
Inte just nu.

Kroppsdel du tycker bäst om:
I största allmänhet på människor? Läppar. 

Tror du på något:
Inte på människan i varje fall.

Frisyr:
Ta mitt liv.

Hårfärg:
Vitt som kokain.

Ögonfärg:
Grön.

Längd:
Strax över 1,60. Meter alltså.

Gillar:
Frukost till middag, kyssar, att cykla snabbare än man vågar i grusiga nedförsbackar, vindrickarkvällar, att äta glass före maten osv.

Ogillar:
Likgiltighet. 

Favoritmat:
Mackor, tomatsoppa samt allt med broccoli och ost.

Favoritdessert:
Äppelpaj med vaniljsås.

Favoritdryck:
Saft. Svartvinbärssaft.

Gillar du godis:
Javisst.

Favoritfilm:
The Royal Tenenbaums, Coffee and cigarettes, Eternal sunshine of the spotless mind, Control, Fucking Åmål, Le grand bleu, Napoleon Dynamite, Trainspotting, Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, Smala Sussie, Angela, Tillbaka till framtiden,  Främlingar på tåg, Jurassic Park, Leon, Life Aquatic, Batman, Anchorman mfl.

Favoritdag:
Lördagar, av uppenbara skäl.

Favoritklädesplagg:
Strumpbyxor.

Musiksmak:
Alla synonymer till awesome.

Favoritdoft:
Aqua Vera, Shield-tvål, krutrök.

Favorit tv-serie:
Ebba & Didrik, Svenska dialektmysterier, Mumin, Fråga Anders och Måns, Värsta språket, Kobra, Färjan (att se medelålders människor supa sig redlösa och skämma ut sig är fantastiskt roligt), De tre vännerna och Jerry, Halv åtta hos mig (ja, på allvar), Hype, Sommartorpet, Bert, Gossip Girl (jag skäms, okej?)

Öl eller Vin:
Vin.

Liknar du en kändis
Nej. Om än jag ständigt får höra löjliga liknelser med Amanda Jensen, Lady Gaga och Pippi. Alla de tre är ju annars ganska lika.

Drömpartner:
Fredrik Lindström eller Snusmumriken.

Senast film på bio:
Harry Potter och halvblodsprinsen. Två gånger.

Skriver du dagbok:
Ibland. För sällan. Ska ta upp det igen. Det vore synd att glömma ungdomen.

Bästa årstid:
Sommaren.

Älsklingsfärg:
Jag tycker om alla färger.

Vad skulle du aldrig ta på dig:
Jag säger aldrig "aldrig" längre sedan "jag ska då aldrig ta på mig ett par stuprörsjeans" i sexan. Fast stringtrosor känns som ett ganska säkert aldrig.

Vad ville du bli när du var liten:
Paleontolog.

Blev du det:
Än finns tid!

Om du vore ett djur skulle du vara:
Järv! Nej, det är bara som jag önskar. Patrik har kommit fram till att mitt totemdjur borde vara räv eller kårka. Jag har inget att sätta emot där.

Brinner för:
Kärlek.

Sportbil eller familjebil:
Helst en Peugeot, modellen som kallas "Padda".

Katt eller hund:
Katze!

Fobier:
Fjärliar.

Deppig eller glad:
Glad.

Politiskt insatt:
Aldrig tillräckligt.

Värdesätter du ärlighet:
Oftast i efterhand, dessvärre.

Brukar du ljuga:
Hela tiden! Fast mest luras.

Hur tidigt stiger du upp:
Tjugo i åtta.

Vem/vilka vet mest om dig:
Erica, Jens, Patrik, John och Aron förmodligen.

Gillar du att slåss:
Inte hårt.

Vad har du på dej just nu:
Datorn.

Ikväll ska du:
Sova tidigt.

Vem är snyggast i världen:
Chan Marshall. Alltid Chan Marshall.

Ungdomskärlek:
Robin Hood (räven, that is), Snusmumriken, John Cusack, Batman.

Vad är du allergisk emot:
Förutom elaka människor så massor av frukter och sånt.

Ska du duscha ikväll:
Nej, jag har inte smutsat ner mig så mycket idag.

Vilket datum är det idag:
Helt ärligt så vet jag inte. Början av november.

Målar du naglarna:
Jag har faktiskt tagit upp detta nu, ja, jag målar naglarna i svart.

Vad luktar det hemma hos dig nu:
Jordgubbste. Klurigt ord att läsa ut.

Märkeskläder eller secondhand:
Märkeskläder på secondhand!

Hur många par skor äger du:
Kanske tio?

Var har du ont:
I själen. Jag lyssnar på Kent. Och skär mig. Mitt hjärta är svart.

Vad tycker du om idrott:
Jag får obehagsrysningar. Fast länsbrottning är ändå en ädel idrott.

Gillar du att fotografera:
Jovars.

Salt eller socker:
Salt.

Tränar du:
Kul ens.

Har du bra kondition:
Skoja inte.

Trådlös eller trådmus:
Jag har en med tråd, men det är inte så bra eftersom jag är en sån fifflare, saker välts omkull och så...

Sushi eller hamburgare:
Jag äter inte djur. Men det finns ju vegetariska alternativ, vegsushi är toköverskattat! Avocadoskiva och ris som får min tunga att krulla ihop sig av obehag, risvinäger är inte min tekopp. FY!

Små eller stora bokstäver:
Man bör blanda dem för ett korrekt språk.

Blyga eller framåt tjejer/killar:
Alla är bäst! Pk-Julia har talat.

Är du bra på att måla/rita:
Nej. Jag fiskar inte efter komplimanger, men allvarligt talat; efter några månader på konstskola så har jag kommit till slutsatsen, vi tar den igen; NEJ.

Vad har du MVG i:
Svenska A, B och C, Engelska A och B, Samhällskunskap A, Estetisk verksamhet, Psykologi A, Religionskunskap A

Vad har du IG i:
Matte B

Hur var detta:
Det roligaste jag gjort i mitt liv kanske.

Fint.


Denna är fortfarande fin. Hjärtskärande fin. Den är sensommaren 2008-fin.

Om tåg, svett och respekt.

Det är torrt i luften på Älvsbyns perrong, sådär så att det svider i lungorna då man andas. Kurt, som alla vi som någonsin varit på Älvsbyns tågstation känner till; mumlar att tåget snart kommer medan han stryker varsamt över sin reflexväst varpå han skyndar över spåret för att vinka åt en stressad familj som kånkar sina väskor över den grusiga perrongen. När tåget kommer står jag vant placerad så att jag knappt behöver gå till dörren på vagn fyrtiotvå. Mor Karin vinkar av mig hastigt och jag släpar mina väskor till bagageutrymmet i bortre änden av vagnen. Sedan letar jag upp min hytt. Plats trettiotvå. I hytten luktar det skarpt av herrparfym som tycks ha reagerat med tung manssvett. En odör som jag inte riktigt kommer undan, trots att jag försöker samla mina tankar på mitt "happy place". I hytten sitter tre män. Två av dem sitter med bärbara datorer, modell större; i famnen, ständigt kikandes över axeln på den andre. De spelar arabisk diskomusik på hög volym. Den tredje mannen sitter ihopkurad i hörnet vid fönstret, han har en dunjacka hårt pressad mot bröstkorgen och tittar ut genom det mörka fönstret, med ett, i det närmaste; apatisk ansiktsuttryck. Jag är säker på att han också fokuserar på sitt happy place. Jag ber om hjälp att få fram stegen så att jag kan lägga mig på en gång med min bok, delvis för att slippa småprata, delvis för att kanske undkomma musiken lite. När jag lagt mig tillrätta tas stegen bort för att de ska få plats bättre med sina datorer. Eftersom vagnen ännu inte är bäddad kan jag inte ta mig ner utan stege. Men jag tänker i helvete inte be dem sätta upp den åt mig! Jag blir irriterad, sådan brist på respekt för andra! Men plötsligt grips jag av en envishet; jag tänker inte visa att jag behöver dem. Jag håller mig hellre från att gå på toaletten om det skulle behövas! Så idiotiskt. Nu hoppas ni säker att få läsa att jag haft en liten olycka på grund av detta, men jag måste göra er besvikna. Istället fortsätter jag berättelsen. 
Klockan nio är vagnen full. En tjej ha klämts in i hörnet brevid datorgrabbarna med den hemska musiksmaken, man har bäddat sidan på andra sidan mittgången. Killen med dunjackan och ännu en man försöker sova, men jag ser att de vänder sig vaket, emellanåt stirrandes upp i bädden ovanför sig. Hur många gånger har jag inte gjort precis så? Vänt mig på den hårda slafen, känt kylan från väggen mot mitt ansikte, betraktat det lätt välvda taket, skrivit mitt namn med fingertoppen på undersidan av slafen ovanför mig.
Just ikväll ligger jag och tittar på Bert-avsnitt med hörlurar, förstås, på min bärbara dator. Klockan tolv spelas förtfarande detta arabiska svar på eurodisco i kupén och min irritation växer. Jag är irriterad först och främst på de två, låt oss kalla dem diskograbbarnas brist på respekt för övriga medresenärer. Tanken på att vi kanske inte gärna lyssnar på deras musik i sju timmar tycks inte ha gått upp för dem, inte heller att klockan är mycket och att folk ska av tidigt på morgonen. Men sen så är jag också irriterad på mig själv som inte säger något, som inte hävdar mig mot dessa, om så stora starka män. Så dumt av mig, allt jag hade behövt göra var att be dem lyssna med hörlurar eller åtminståne sänka volymen. Men jag ligger där tyst på min hårda sjuttiocentimeter breda överslaf jag betalat sjuhundratjugotre kronor för. Ligger där i doften av svett och mansparfym och är irriterad. För irriterad för att sova, för feg för att hävda mig.

Måndag

Förutom att ha blivit stucken i armen massor av gånger av elaka sjuksköterskor och tagit ekg så har jag laddat in bilder från helgen, då Uffie och John bytte motor i Johns bil. Sen så har jag lekt med katten. Imorgon får jag åka hem till Helliden. Jag längtar.Puss & Kram


Om att lära sig något nytt varje dag.

En av mina favoritsidor är den här. Där kan man lära sig nya, förbluffande, fakta varje dag. Jag har visserligen redan läst många, i och med boken "Bla, bla", men jag gillar julkalenderkänslan i att kika in varje dag för att se vad som är nytt. Såhär kan det exempelvis se ut:The King of Kong

Igår kollade jag, Patrik och Erica på världens bästa dokumentär; The King of Kong. Så idag såg jag den igen, med Elsa. Den är verkligen hur bra som helst. Se den! Genom den har jag och Elsa hittat vår nya idol. Billy Mitchell. Självdistans är hans grej, verkligen!

Han blev känd som världsmästaren i Donkey Kong, oslagbar sedan 1982.

Han är även den förste och ende i världen som klarat ett "perfect game" i Ms. Pac-Man.


Han äger ett såsföretag också.
"Ibland är man i en labyrint, men allt du ser är sås."Chefen.

1'a

Lika som bär, del två.

Lady Gaga och Bronco.


RSS 2.0