PDOLs krav

Umgicks med Sanna Bergman och Jenny då detta uttalande dök upp:

Sanna - Åh, jag var tvungen att hångla med ***s fula kompis i helgen.
Jag - Tvungen? Haha, hur kunde du vara tvungen att göra det?
Sanna - Allt jag kan säga är att situationen krävde det. Jag menar, vad skulle vi annars gjort? Typ pratat?!


27/7

You see, you're just like me. I hope you're satisfied.

27

Det går för fort.

25/7

Vi hade en liten klassreunion för 9A från Solanderskolan (Zoolander school for kids who can't read good and wants to learn other stuff too). Det var jättetrevligt och rätt bra utdelning med tanke på att det var PDOL och att folk jobbar. Sexton tappra krigare dök upp. Här kommer lite oredigerade bilder tyvärr, Jens har min Photoshopskiva.


Bella och Malin.

När ni väl ser Ante är det en rolig bild.


Tack för sällskapet!
Kan 9A dricka sprit? Jo jag tror det, men de kan fan inte städa. (observera gärna att detta ungefär är enbart lite mer än hälften av vad jag hade att panta och städa upp.)

Hej

Såg ut lite såhär häromdagen.

Materialisten skriker, bönar, ber

Jag har sådana cravings efter några specifika saker just nu.

Sjökort. Gärna att täcka hela väggar med.

Kaninlampan.

En prenumeration av Bang.

Städning


När jag städar har jag en fenomenal spellista. Den kan ni lyssna på här, där bland annat den här låten ingår.
Enda kriterien (förutom att man gärna får ta tag i städandet) är att ni måste ha Spotify, förstås.

Halvpackad

Jag packar vidare. Tvättmedel, kryddor, handdukar, lakan, pasta, skorpor och böcker. Böcker som jag packar ner för att packa upp. Det är svårt att packa enbart det nödvändigaste, då det nödvändigaste alltid tycks... nödvändigt. Jag kommer att sakna mitt rum. Men efter detta år väntar eventuellt sjön, eventuellt en egen lägenhet och då ska jag ta med mig rummet och lite därtill. Ljuskrona med prismor på toaletten. annars är jag inte med!

Saker kvar att göra/packa:
- Laga cykeln (läs: beordra Uffie att laga cykeln)
- Sy/köpa ett överkast till en 90 cm bred säng (!)
- Avvänja mig från min 190 cm breda säng. Detta ska gå till på så vis att jag lägger hårda prylar på större delen av sängen.
- Låta bli att avvänja mig från min breda säng. Det är ju bara löjligt.
- Lära mig att laga potatis- och broccolimos.
- Sy om alla kläder som ska sys om.
- Fixa PS CS3 till min dator.
- Välja ut vilka jackor som får följa med till södra Sverige.
- Ha avskedsfest med Harry Potter-tema. (detta ska Erica dock ansvara för).


Det jag kallar mitt hem 29 dagar till.

Jo, förresten, eftersom folk undrat så är det hit jag flyttar:

Hellidens folkhögskola. Där ska jag studera konsthantverk med inriktningen textil


Kaninen, ljushuvudet, lampan.

Idag såg jag att de på Miss Juniversum har lampan jag behöver. Behöver för välbefinnande och sinnesfrid. Så länge som jag velat ha en! Såhär ser den ut, bilden lånade jag från Beatas bilder.
Den som köper den till mig för endast 550 kr kommer att bli rikligt belönad i sitt nästa liv. Karma är grejen. (varför jag då inte redan snubblat över en sådan här tidigare säger sig självt).

.


21/7

Varför jag inte får äta vad jag vill utan att bli påhoppad eller ifrågasatt är intressant. Särskilt med tanke på att de som hoppar på en oftast är människor som hatar "alla dessa vegetarianer som hoppar på dem för sitt köttätande". Jag hoppar inte på någon, låt mig äta mina grönsaker ifred är ni snälla. Tack på förhand!

Dagdrömmar


20/7

Och det jag finner mest irriterande är att det är Ginny som gömmer trolldrycksboken. Hur ska nu Harry minnas den fula stenbysten med tiaran? ÅH!


Ängdalsro

Jag kände mig ensam så jag åkte ut till Luleås skärgård.


Dubbelnolla.jpg

Åh.

Min Trästocksallergi kickade igång i år igen. Så nu är jag hemma med feber.
Dock var jag grym igår. Promenerade rakt ut i vattnet, gjorde illa mig och sjöng grönsaksätarsången. Tydligen.

<3

   

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="425" height="344">

16/7


Om Harry Potter och halvblodsprinsen

Med en inledning som fick mig att tappa andan samtidigt som jag inte kunde sluta le kändes det som om den bästa Harry Potter-filmen utspelades framför mina ögon just i det ögonblicket. Mycket riktigt. MEN (!) jag vet att jag sagt att jag inte brukar försöka jämföra filmerna och böckerna, jag uppskattar dem på olika vis, att se en film baserad på en bok blir ju aldrig bra, så jag brukar försöka sära på dem, men... herregud! Harry Potter och halvblodsprinsen var sannerligen en fröjd för ögat men den har hoppat över verkligen väsentliga delar som säkerligen förvirrar dem som inte läst boken och gör oss fantaster av bokserien besvikna. För er som inte vill veta (med andra ord; er jag dömer för att inte ha läst böckerna) kan ju låta bli att läsa det som följer, om än ni borde för att förstå:

1. Hela sjätte boken kretsar kring minnena som härrör Voldemort, eller dåtida Tom Riddle. Harry och Dumbledore går igenom långt många fler minnen som är verkligen väsentliga för handlingen i övrigt.

* Dumbledores skadade hand förklaras aldrig. Historien är att Dumbledore söker upp Toms mors ring, en släktklenod tillhörande den föredetta högt uppsatta släkten Gaunt, Salazar Slytherins ättlingar. Dumbledore får reda på ringen och dess värde via ett minne som Harry sedan får se (läs boken!). I varje fall så visar det sig att Dumbledore blir facinerad av ringen (av en orsak som förklaras först i sista boken) och prövar den, den är en horrokrux och kastar en förbannelse som håller på att ta död på Dumbledore, men han hinner räddas av Snape.

* Minnet som visar hur en ung Tom Riddle arbetar för Borgin & Burkes (där Malfoy smugglar in dödsätarna från) och hur han dödar en kvinna vid namn Hepzibah Smith för att komma över en medaljong (medaljongen) som tillhört Salazar Slytherin samt en bägare som tillhört Helga Hufflepuff.

*Minnet där Dumbledore hälsar på Tom på barnhemmet saknar den viktiga delen där man får veta att Tom tagit med två andra barn till en grotta där han skrämt dem/gjort dem illa på något vis. Grottan är den där han gömt medaljongen.

2. Dumbledore berättar om sin teori att han tror att horrokruxerna förmodligen är föremål av rang som har betydelse för Voldemort och att han säkerligen var smått besatt av tanken att ha föremål från alla fyra grundarna av Hogwarts, eftersom han, liksom Harry; funnit Hogwarts som sitt första riktiga hem. Vilka de andra horrokruxerna kan tänkas vara och befinna sig diskuteras också, och det faktum att Voldemorts orm Nagini med all största säkerhet är den sjunde och sista fastslås. Vad de kommer fram till är alltså att horrokruxerna är: dagboken, Marvolo Gaunts ring, medaljongen, bägaren, något tillhörande Rowena Ravenclaw, Nagini och en sista som de inte kommer fram till i boken om halvblodsprinsen.

3. Dumbledore berättar för Harry vad som finns under sjöns yta; inferier, och berättar att Voldemort under hans förra storhetstid bildade arméer av inferier. Han påminner också Harry om att inferier är varelser som lever i mörker och är rädda för ljus och värme. Något Harry, i panik; glömmer, men i helvete att han blir neddragen under ytan!
Jag tycker också att Dumbledore kom till slutsatsen att dricka vätskan lite för snabbt, man måste ju få se honom försöka litegrann.

4.Vad tusan var scenen vid Kråkboet under jullovet om? Jag förstår ingenting faktiskt. Why? Why? What? Why?! För att citera Flight of the Conchords.

5. Uppe i Astronomitornet då Dubledore ber Harry att hämta Snape ber han honom även att ta på sig osynlighetsmanteln. När steg hörs i trappen lamslår Dumbledore Harry så att han kan bevittna men inte göra något åt den hemska scenen som följer. Han KAN alltså inte göra något.

6. Slaget som blir efter att Snape gjort slut på Dubledore. Dödsätare och elever och lärare på Hogwarts duellerar som bara den och det är bra mer dramatiskt än deras uttågande som utspelas i filmen.

Jag lär återkomma med fler anmärkningar, men det kändes onödigt att anmärka på småsaker, men kan inte ni, liksom jag; känna att dessa saker är extremt viktiga för handlingen och inte minst för upprätthållandet av karaktärernas värdighet. Men jag tycker fortfarande att filmen är helt fantastisk, om än kärleksdravlet tog upp mer plats än det verkligt viktiga. Men se den! Det är fortfarande Harry Potter, liksom.

P.S Jag är fortfarande alldeles rödgråten. Nu finns älskade Albus Dumbledore inte ens i livet på film. En del av mig har dött, igen. D.S


<3


14/2 - 2

Jenny kom förbi. Vi kollade på småstjärnorna och vänner samtidigt som vi åt körsbär, jordgubbar, popcorn (pockorn) och skorpor. Himla fint.


Jenny stod stilla som en robot.

Jag blundade på bild som vanligt.14/7

Imorgon är det Harry på bio! Åh.

Igår begav jag mig till Luleå för att hälsa på stackars Erica som bor där över sommaren, isolerad från omvärlden, utan dator eller sällskap. Vi lagade mat, köpte milkshakes på Max, såg underbara Angela och drack vin. Bland de bästa saker jag vet är att sitta mitt emot Erica i ett kök, dricka vin och diskutera ömsom löjligt roliga saker, ömsom kluriga och allvarliga saker. Med lite jazztoner i bakgrunden gör det min kväll komplett.

Jag lyckades även glömma min telefon där.

-

Du vill alltid komma in precis då jag låst och hängt på säkerhetskedjan.

12/7


Kvällen spenderades med Patrik framför denna fantastiska serie.
Ett futuristiskt drama om livet på månen år 1999!

Pello

Jag begav mig till Tornedalen.
Precis här spenderade jag större delen av min vistelse, ensam med diverse böcker.


På lördagen hölls en mindre släktträff i Taipalensuu, skötet vi alla mynnat ut från, för att citera Maria.


Moster Fia.

Mor Karin sjöng Gällivarevisan, som är lite av vår nationalmelodi; med imponerande brytning.


Här kommer texten till Gällivarevisans första vers, på begäran:

Dänkte på lördag skulle fara
in till Gällivaara på Karakatorg
Tär pjuta tricka prännvinslaska
gott som satan paska voj, voj
Te vara rolika liven
para lagsmål mä' niven
åka bolisstasonen
vara jävlika fasonen
Ligga inne halva natten
leva limpa och vatten
komma ut morgonröken
säja nappast sen ajöken

För er som försökte läsa kan jag meddela att man ska uttala allting med finsk tornedalsbrytning.
Ex: Tär pjuta tricka prännvinslaska = Där bjuda dricka brännvinsflaska
eller: para lagsmål mä' niven = bara slagsmål med kniven


juli

Tornedalen.

Hjärtat slår, det slår skiten ur mig.


Helvete

Och jag gråter ögonen ur mig ännu en gång.


Saknad

Jag vill bara vara på konsert igen. Och festival. Smuts och främlingar.
Men musiken... jösses vad alla band vi såg levererade. Bob Hund, Parken, The Mars Volta, Nordpolen, Detektivbyrån, Fever Ray. Jag var helt lyrisk under så många spelningar. Tårarna på Thåström talade för sig själva och rysningarna som gick längs ryggraden under Joel Almes fantastska framträdande. Festivalens bästa spelning stod dock First Aid Kit för, klart att det kan låta partiskt uttalat av mig som vän till Klara, men faktiskt; något så underbart vackert har jag sällan hört. Detta höjdes av den fina och stödjande publiken. Åh, så bra på alla sätt.

Det här underbara klippet fann jag idag, underbara First Aid Kit gör en cover på underbara Fleet Foxes underbara Tiger Mountain Peasant Song. Underbart.

 

Arvikafestivalen 2.0

Sammanfattningen av Arvikafestivalen '09 är utan tvekan: magiskt men tragiskt.
Arvika var lite slöare än vanligt. Lite varmare än vanligt. Men roligt hade vi, ja jäklar! Här kommer lite bilder. Kameran åkte såklart upp för sällan.

Vi bilade ner. Det tog runt fjorton timmar. Det som spelades mest i bilen var nog Basic Element - The ride, E-type - This is the way samt Hanson - Mmm-bop.

...were just two guys and we're having a good time, having a good time, having a good time...

Den andra bilen körde vilse och kom mer än fyra timmar efter oss. Skickligt. Att tilläggas bör att de till och med hade en GPS. Efter att ha slagit upp tältet (läs: efter att Patrik slagit upp tältet) började detta slitsamma drickande som pågick till sen lördagnatt.

Bisa och Amanda var där till allas stora glädje. Bisa visade sig vara av norrlandsrang på onsdagskvällen då Hinken föddes. (se nedan)


Hinken var en T-rödsbaserad grogg som kom att inehålla lite av allt möjligt såsom nudlar, vin, fimpar, knäckebröd, spån och diverse annat. Lite som dubbeldusch fast att äta och dricka samtidigt. Samtliga norrbottningar visade sig kunna häva detta utan större svårigheter (att säga att det gick med enkelhet vore väl kanske en överdrift, måste jag motvilligt medge) medan stockholmarna nästan kräktes av bara lukten (läs: doften). Bisa klunkade däremot friskt trots att han kommer från Lindesberg. Hinken växte sig till något större än oss själva. Magisk men tragisk. Inte logisk och så helvete heller romantisk, om än hinkromantiken blomstrade i allas våra hjärtan tills någon snubblade över den och allt gick till spillo! Vi som tänklt handla potatis och mjöl och göra palt av innehållet som avslutning. Man kan inte få allt. Uppenbarligen.

BJ efter en uppfriskande klunk ur Hinken.

Patrik. Deville [-devil]

Crabbo.

Erccu.

Crabbo & Chrille.

Freddie Flameboy!


Deville fick klädsamma spritpennstatueringar. De är tillägnade hans mamma, förra flickvän och fungerar även som minnestatuering över att han, på grund av sin laktosintollerans; inte längre kan äta ost.

Jocke (Mami Joché) var såklart också där tillsammans med våra övriga två stockholmare Putikka och Filip. Det var så himla fint att träffa dem alla igen. Jag hatar mig själv för att inte ha knäppt fler bilder än denna på någon av dem. Nåväl, Jocke är fin och Erica... är också det, fast inte kanske just på den här bilden.

Crabbos dräkt åkte fram sista kvällen. Det var fint. Särskilt i kombination till ravedansen.

Hemresan stod jag mestadels för då vi hade såhär slitna krigare i bilen.


Jag älskar det.

RSS 2.0