Nåt för dom som väntar.


Fantastisk version på en av mina favoritlåtar. Jocke Berg sjunger Olle Ljungströms "Nåt för dom som väntar". den finns på spotify där ljudet såklart är mycket bättre, men ändå. Lyssna.

Meeks.

Det faktum att jag förälskar mig i sidekicken, tönten, den "uppenbart fule" killen på film har blivit mer en regel än ett undantag. Sidekicks är min tekopp. Idag har jag och min far tittat på Dead Poets Society (återigen) och jag är fortfarande kär i Meeks. Stephen Meeks. Åh.
Han, jag och Fredrik Lindström skulle kunna sitta och nörda tillsammans i en indiangrotta. Läsa poesi, röka pipa och värma oss under samma filt.
Jag hade inte tackat nej.Sist med det senaste, som vanligt.

Idag har jag äntligen sett Inglorious Basterds. Satan i gatan vad den levererade. Åh. Det är nästan  så att jag vill dra igång den igen på en gång.

Jullov.

Dagarna, kvällarna, nätterna i Piteå är fantastiskt roliga. Jag uppdaterar illa. Vad som händer är att jag anordnar klassåterträffar, torkar spyor från garagedörrar (som inte jag förorsakat bör tilläggas), ser på filmer som får mig att skratta tills jag får träningsvärk, cruisar med Jens till 747, pratar om hur snygg Robin Hood (räven alltså) är med Erica klockan fyra på nätterna, äter potatis- och purjolökssoppa alla mål om dagen, slipper inte undan tequilamåndag på Kalles och skriker mig hes till Broder Daniel. Med andra ord lever jag Piteålivet till fullo. P-town är sig likt.

Tamtada!

Jag är klar med klänningen.

Uppmärksamma gärna skorna som kommit!

Ryggen är hemskt svårfotad, av uppenbara skäl.
Dessutom rynkar den sig knepigt då jag försöker vrida mig så.

Så kommer jag se ut på nyårsmaskeraden.


Påbörjad.


Dagen har spenderats framför symaskinen. Jag har klurat ihop detta. Det syns dåligt vad det är, eftersom det inte är klart, men detta är alltså överdelen av klänningen jag håller på att sy mig till vårat cirkusnyår. Jag hade tänkt vara en stark man med randig jumpsuit, men jag har inte funnit något bra tyg, så detta är vad jag bär istället (som svag kvinna).

Julafton.Mor Karin och storebror John.


Plötsligt hade mor Karin på sig ytterkläder i köket. Jag förstod ingenting.


Den här fina bilden (nedan) tog min mami. Jag älskar att min familj är så skämtig och ironisk. Efter många års hånskrattande åt tidningen "Home Shop"s varor, hade vi i år beställt ett överraskningpaket därifrån. Vi hoppades på att få något schysst toalettlock med delfiner på eller dylikt. Vad vi fick orkar jag inte rabbla, men jag kan säga att vi fick en liten fontän och en matta med snögubbar bland annat. Vi dog lite.

Vår katt som heter Kisse.

Jag fick världens bästa julklapp också. Kaninlampan!

Kvällens citat står David för: "Jag vet att man inte får ladda hem. Men det är ju jul!"

Nu blir det landhockeymatch mot Wigrens i vanlig ordning på julafon!

Förresten...

Förresten så är det bilder som dessa, tagna av Ermuun, som får mig att längta tillbaka till Helliden redan.

Abbe, jag, Simon, Michael och Carpe Diem-Andreas.


22/12

Jag uppdaterar dåligt, men imorgon kommer eventuellt en film (ja, ni läste rätt) att publiceras här. Jag och Elsa har nämligen som jultradition att knåpa ihop en fager dans som vi sedan visar upp för min familj. Vi är konstdansörer av rang och ser vår dans som ett sätt att uttrycka våra politiska åsikter. Ett stort fuck you till samhället, liksom. Detta året känns det som att vi verkligen har något stort på gång. Korsande svanhopp, rumpskak, dubbelspagat och det otroligt svårutförda "fintskuttet" som är lite av vårt kännetecken kommer att visas (bland annat).

Nu gäller det att dricka mycket vatten och stretcha inför morgondagens uppvisning. Nämnde jag att mantlar kommer att ingå? Nej, men så är det i varje fall. Inte ett öga torrt imorgon, jag lovar.
Fred ut.

21/12

And I will never ever be the first to say it, but still I, yeah you know, I... I... I...

Fint.


Denna bild har jag brutalt tjuvat från Freja. Den är tagen under vårt lilla musikframträdande på julfesten i onsdags. På tal om fest så hade vi fest här igår. Jasg, Erica, Patrik, Andreas, Rasmus, Kim och Marcus. Det var schtängigt.

Piteå.


Eftersom jag är sist med det senaste, jämt, så kommer jag att länka till den här underbara först nu. Tack var Erica dessutom.

Fredag.

Just nu sitter jag färdigpackad i mitt rum och väntar på att få bege mig av till Piteå. Det är inte helt utan ett styng av saknad som jag lämnar finaste Helliden. Men fyfan vad det kommer att bli fint att träffa alla mina fina vänner! Jag saknar mig sönder på storebror John, Elsa, Erica, Patrik, Jens, Rasmus, V-V, Bellis, Stefan och alla andra fina människor! Åååååh!


Precis så.

Lyssna.

Julfesten.


Kvällen var fin, tog knappt några bilder för jag var så upptagen med att lattja på scenen.
Vårt lilla musikframförande gick bra, Micke var fantastisk och Marin och Abbe höll ihop det så himla bra!

Jag vill tillägga att det lapptäckesrutiga ni ser till vänster i bild är Linus i sin virkade overall. Ja, han har virkat den helt själv. Galet.

Tisdag.

Efter en dags snöande begav vi oss ut för att testa åka snowboard utanför slottet. Tre sittandes på den. Och ståendes. Bland annat. Kvällen kantades även av snöbollskrig, "Tillbaka till framtiden I" samt övandet inför morgondagens musikuppträdande. Marit, Abbe, Andreas, Micke och jag själv ska framföra Vapnets "Kalla mig" i en jazzigare version på julfesten imorgonkväll. Flott!

Rara ni.

Det är jätteroligt att så många velat handla av mig! Men jag måste be er att maila mig och inte kontakta mig via facebook, sms eller msn. Det är bara för att det ska bli enklare för mig att se till att alla får sina beställda saker, det blir klurigt då beställningarna är på spridda håll. Kan vi komma överens om det?

Det kommer nog inte så många fler nya varor innan jul, eftersom att trycksalen är upptagen och att jag är så gott som pank. Men i januari drar jag igång igen! Det som finns kvar är någon Jimmy-handduk, någon Jimmy-påse samt musmattor. Imorgon kommer KANSKE en ny påse. Men jag kan inte lova något.
I januari kommer tygservetter, bordstabletter, rosetter och örngott! Håll er uppdaterade!

Sneakpeak på vad som kommer i januari (just denna musmatta är nämligen reserverad).


Tack för ert tålamod!

Pello

Jag längtar till stugan. När jag kommer dit kommer den annars så lungt strömmande älven att vara täckt av ett tjockt lager av is och snö, båtarna som färdmedel kommer att ha bytts ut mot skotrar och bilar på isvägen som finns vid den gamla färjkajen.
Jag längtar så efter doften av vedeldad bastu, att titta på knastriga vhsfilmer från åttiotalet, spela TP, trettio minusgrader, att åka över till finska Pello och köpa Filippinos-kex och enlitersöl, det kalla golvet som kräver yllesockar i dubbla lager och så längtar jag framförallt efter sparkfärder mörka vineterkvällar. Då tystnaden är total och inget stadsljus stör kan man lyfta blicken, för himlen är högst i Pello.

Bilderna tar jag ingen cred för, ty dem har Båten tagit.


Finlördag.
Fredag.

Kvällen blev, trots brist på underhållning; helfin!

Ermuun, Carpediemandreas, Simon, rosettdamen och Micke.

Albert.

Simon och Abbe hittade mina masker. Fina.Jag var en installation och Andreas... ja, han är bara Carpe Diem-Andreas.

Sedan flög vi vidare.


Den här låten sammanfattar kvällen rätt fint.

10/12


Ikväll lyssnar jag på Nina Simone och annat flott. Klicka här för min egentliga söndagsplaylist.

Nytt!

Lite nya tygkassar har kommit ut i butiken. Klicka på första bilden för att komma dit!Imorgon kommer förhoppningsvis fler!

Det sjukaste jag vet.


Kände att det var dags att lägga upp den här gamla godingen igen. Denna musikvideo är det sjukaste (läs: bästa) jag sett i hela mitt liv. Lyssna på texten, beskåda de otäcka tvillingarna, beundra den synkroniserade dansen och flytvästarna i regnet. Hela videon är ett stort frågetecken. Gravt beroendeframkallande.

Highlights:
1,24 - obesvarad highfive.
2,06 - ... det säger sig självt.
3,30 - mycket fina grejer händer på samma gång.

Harry-preview


Detta kommer bli outhärdligt! Elva månader kvar.

Inspiration.

Idag hade finaste Bea Szenfeldt föreläsning på skolan, hon har nämligen också gått på Helliden! Hon var hemskt rolig och trevlig att prata med och nu känner jag mig väldigt peppad på att starta eget företag. Då jag utbildat mig klart.

Söndag.


Jag ber er att snälla ta er tiden att kika på detta fantastiska klipp. Synkroniserade män som körar och knixande knän som får flickorna att tjuta! Åtminståne kan ni kolla från ca 1,13 minuter in i klippet. Åh, jag förstår varför klickorna skriker. Jag smäller av.

Klassfest!

Nu drar jag till Skövde för klassfest och utgång! Tjing!


Butiken

Nu är jag igång litegrann med min butik! http://tjett.blogg.se/butik/
Kolla, kolla!

Äntligen!

Idag tittar jag på reprisen av säsongspremiären av På spåret, ett av mina favoritprogram. Till min stora glädje är Fredrik Lindström den nye domaren. Jag är kär i honom.

Att det dessutom var Håkans crew som husband var flott. Augustifamiljen.

Mönster.

Det här mönstret gjorde jag förra veckan. Jag tänkte anpassa mig efter målgruppen "medelåldersmänniskor" och detta blev resultatet. Jag tryckte det på grovt linne och sydde bordstabletter av det till mina päron i julklapp, medelåldersmänniskor.


Fredag.

Efter ett minst sagt ångestladdat besök på HDKs öppna hus gick jag och Johanna till Beyond Retro. Jag lyckades med att inte köpa något. Jag är nöjd över mig själv.

MEN SKÅDA VAD JAG HITTADE!
Jag höll på att smälla av. Brogues i damstorlekar! Högst upp på min önskelista i år.

Efter detta åkte vi tillbaka till Tidaholm där jag blev bjuden på thaimat av Johannas pappa. Hur fint som helst! Åh, finfredag.

Torsdag.

Morgonen var såhär fin.

Torsdagskvällen spenderades i trycksalen. Där gjorde jag bland annat det här:


Kökshandukar.
"Du skulle tagit mig på allvar då jag bad dig snällt att plocka ur diskmaskinen!"


Musmattor.

Kartor över internets farvatten.
Där finns Pirate Bay, Google Islands och Mount Flashback utmarkerade bland annat.


Chef.


Detta fina klipp hittade jag på min favoritblogg (smaskigt fakta, finns länkad till höger).
Jag dör. Kolla gärna på hans användare, han spelar schamantrumma också!

Flott!

Nu hänger en av mina favoritmålningar (om så i posterformat) ovanför min säng! Flott!

"Gelbe häuser - mit der liebe warten tut weh, wenn die liebe woanders ist - eifersucht."
(yellow houses - it hurts to wait with love if love is somewhere else)

Vackert, inte sant?

Onsdag.

Det var rimfrost och dimma på Helliden.

Mullvadshålen jag avskyr.

Efter krokilektioner begav vi oss till Gnosjö för att handla böcker i massor. Det visade sig vara den bästa bokhandeln någonsin! Vi blev bjudna på hembakat fika såsom tårta och kanelbullar, sen fanns där ju förstås fantastiska böcker. Om historia, mode, grafisk design, arkitektur och konst, konst, konst!

Jag kom hem med det här.

(All American Ads 40's & 50's, kartor fårn olika kulturer, kronologisk världshistoria, 1000 clowns samt sex stycken posters av en av mina favoritkonstnärer; Friedensreich Hundertwasser)

Mest nöjd är jag över den kronoligoska världshistora-boken! Den behandlar 6000 år och kan vikas ut till en enda lång tapet på fem meter!

Förresten så släppte underbaraste Joel Alme nytt idag. Klicka här för att lyssna!Psst! Klicka här för något klockrent.


Krokitisdag.

Idag hade vi kroki med Rickard. Lite såhär såg det ut.

Cornelia.


Två av mina teckningar. Båda är treminuters, dock inte de bästa.

RSS 2.0