Bad girl

Igårkväll var det säsongspremär för Christina-skolans-tak-häng. Jag, Erica och Hanna (numera "Bad girl", därav rubriken) begav oss, på våra kärringcyklar, iväg de dryga 6 kilometrarna till stan. Sommarkänslan var given, även om det var lite kyligt. För Hanna var det inte bara säsongspremiär, utan premiär-premiär. Och vilken premiär det blev! Efter en halvtimmas häng på taket med utsikt över mer eller mindre hela Piteå ringde vi dit Patrik, eftersom han är min bitch så tvingade jag honom att åka och handla kakor åt oss först.
När karln anlände skuttade han vilt på taket och efter ännu en halvtimma ser vi en mindre välkommen vy; nämligen en säkerhetsvakt. Han undrade vad vi gjorde uppe på taket, vi svarade sanningsenligt att vi njöt av utsikten och åt kex. Han bad oss följa honom ner så att han fick ta våra namn och personnummer så att vi kunde bli polisanmälda om de fann någon skadegörelse på taket. Hanna var nervös, nojig och kanske lite sur på oss som lurat henne in i "farligheter". Jag är själv ganska lugn, eftersom jag tvivlar på att kaksmulor på taket kan räknas som skadegörelse. Men så ni vet så är Hanna numera inte "Syster Johansson", utan enbart Bad Girl.

Förresten så är jag på prövotid för att få vara med i systerskapet.
Nunnorna "Syster Sandström" och "Syster Lindqvist" låter mig vara på prövotid i två veckor, beroende på hur mitt kärleksliv (som inte existerar) tar sig ska de överlägga huruvida jag får viga mitt liv till Herren eller inte. Score!

Idag har jag handlat en grym Flygvapnet-jacka på Kupan för en tjuga. Den är bad-ass. Sen har vi sett på bra film, jag är offeciellt kär i Adrian Brody. Han är så man.
Nu ska jag lyssna på Joy Division och powernapa innan kvällens TV-spelande hos Bellustellusdensköna.

image46
Mannen till vänster är mannen hela dagen. Adrian Brody, man man man.
Våra barn kommer få jordens största näsor. Fares-deluxe-edition.

Om Rambofasoner och svält.

15. 48 - Min rullgardin är trasig, eller nej, men den har en knut på snöret, den knuten råkar vara placerad så att jag inte kan rulla ner gardinen helt. Detta skapar en glipa så att midnattsolen stör min berättigade skönhetssömn. Eftersom jag inte är lika whitetrash som Conny (uppenbart skämt) som har en fin "sovmask" med texten "Tha bitch is asleep" så fick jag ta fram min kreativa sida. En äkta norrlänning har en snusnäsduk, en sådan knöt jag likt Rambo runt mitt huvud, enda skillnaden mellan mig och Sylvester Stallone var nu (förutom att mina muskler är något större) det faktum att mitt "pannband" satt en decimeter längre ner, över ögonen. Det blev en spännande promenad till sängen, eftersom jag inte kom på att jag kunde lyfta och kika under den.
Väl på plats misstänker jag att Rambo-känslan som infann sig påverkade mina drömmar. Allt jag drömde innehöll vapen, blod och djungel. Minst sagt spännande. Detta kommer att göras om i natt.


19.54  - Jag svälter. Jag och min fnissige far (jodu, fnissig är vad han är) hade bestämt att vi skulle grilla ikväll. Bara vi två, de andra får söka föda någon annanstans. Egentligen är det helt utan anledning, vi kände bara att det var dags för lite elakheter. Problemet just nu är att ingen av oss finner orken. Vi kommer att svälta oss till döds.
Sojafiléerna ligger orörda på köksbänken, min far ligger orörlig i soffan, jag sitter orolig i mitt rum och väntar på en plågsam död. (o-rolig, hehu)
Nej, kanske är det dags att ta sig i kragen och läska de andra med vällagad mat som de inte får smaka? Ja, det är nog tid för det. Jävlar, måste dra igång Almedal - Springa på hustak, för att få igång peppen.
Fred ut.

Speak for me

Pick us up we're all by ourselves
The great big howling is about to begin
A thousand miles after from where it all begins

Old world, the whole world is

Going on and on (forfeit the shape to fit)
the backhand to a touch is moving on again
Going on and on

What's next?
I'm out of time
Losing my touch I can't feel
Speak for me; do you see the same signs?
Do you know how to read between the lines?
All in all, it's all or none, all for one.
What you want?

Ur: Speak for me - Cat Power.
Bäst just nu. Helt klart.

Jag går under jord

Jag är så risig nuförtiden. Borde gå under jord ett tag.
Nu är det en endaste liten vecka kvar till skolan slutar. Den kommer att ta en evighet.

Tjena mittbena, vad säger utväxten ens?
På lördag ryker den fort som bara den i och med studiebidraget.

image44

Summer of -08

Igårkväll kändes det verkligen som att sommarlovet är nära, och det är det ju. Jag och Patrik cyklade till fd. Roasters och drack te och behandlade många upprörande ämnen. Vi insåg hur mycket man kan sakna någon som förändrats, det blev nästan "begravningskaffe"-feeling över det. För att inte bli för emotionella började vi diskutera mindre djupa grejer som sommarstyrning och diverse svammel.
När fiket stängde cyklade vi runt i södra hamn, badhusparken osv. Sjukt mysigt var det. Det var inte ens jättekallt (för kallt var det nog, måste jag erkänna). Om jag inte haft högklackat, för typ andra gången i mitt liv, så hade vi klättrat upp på Christinaskolans tak. Ett traditionsenligt sommar-hang-out. Det får göras till helgen istället.
Nu ska jag snart bege mig till bussen, men först: ögondroppar. Ueh.

Ful människa

Jag är så förbannat bra på att vara riktigt grotesk. Här kommer smakprov. (Patrik är inte heller så söt på bilderna)

image42
Tanken är inte att ni ska säga emot, ta in det och skratta gärna. Vi har själva avlidit åt fula bilder i afton.

Kinematografen

Dagens (inte alls intressanta) inlägg får samma namn som dagens låt: Kinematografen av Slagsmålsklubben. Grymt bra.

Sitter och inväntar Erica som skulle pallra sig hit efter att hon duschat, vilket brukar ta tid.
Igår blev det bokat och klart, utan återvändo. Skövde den 5'e juni! Jag är så peppad på miljöomväxling och trevligt sällskap. Jag är glad nu. Riktigt glad.

image41

Rubriklöst

Idag har vi haft en sån dag då man får välja om man vill jobba hemifrån. Just för denna uppgift var det ett självklart val, vi ska illustrera och det har jag garanterat bättre förutsättningar att göra hemmavid.

Ang. "modebloggandet" så hade Anja ett bra förslag. LIF-overallen är chic, minst sagt. Eftersom jag inte vet hur man svarar på kommentarer hoppas jag bara att du, Anja, läser detta: Jag vet inte vad det är för människor som föreslagit modebloggande, det är ingen jag känner. Antagligen är de människor av det slaget som missförstått mig totalt och på något vis tror att jag har en stil. Men LIF-overallen säger sitt, man är fresh i den. Jag tänkte just att 80/90'tals träningsjackor är ju råtrendigt just nu, så varför inte? Jag kommer vara först av alla att återuppta mjukisoverallen.
Först med att återuppta eller sist med att sluta använda den? 

Annars knallar det på här. Jag är sällskapssjuk. Har sett en sjuker bra film igår; Control. 
Vacker är ordet för den.
Nu ska jag plugga, rita, äta skorpor och eventuellt ringa någon för att stilla mitt behov av sällskap. Puss!

image40
Cat Power - Min hjältinna. Ge mig whiskeyröst. Nu.

....

Vad jag ser fram emot är att se dig i ögonen.

Pffft!

Herrejösses! Senaste veckan har jag inte fått mindre än 5 förfrågningar om att jag ska starta en modeblogg. Detta är ett skämt, på jävlat allvar! Jag dog lite. Som om jag skulle lägga upp bilder med "Dagens outfit" och skriva modetips. De skulle låta ungefär såhär: "Jackan är ärvd, klänningen är inhandlad på Röda Korset Kupan, jag har sytt om den så att den fick en ballongkjol, armbanden är inhandlade på Indiska och sjalen är även den från Kupan, skorna är från exklusiva H&M och kostade 98kr. Puss!"

Faktiskt, modebloggar är för människor som bär Prada eller liknande.

Hård kväll

Jag vill att alla i min omgivning ska sluta deppa. Jag tycker så mycket om er. Kämpa på.

Love is the melody, desire is the key

Idag har det varit nationellt prov i engelska, hjänsläppens dag visade sig också vara just idag. Trevligt sammanträffande, minst sagt.
Mellan och efter provet fick jag sitta och prata med min mentor och skolsköterskan. Jag blir verkligen obekväm av sånt, min stress diskuterades och jag har fått några kurser förlängda. Allt gick bra och det kändes nästan bisarrt tills Rickard kom och strök mig på axeln, då var det nära att jag började storlipa. Lyckligtvis kunde jag undvika det.
Jag behöver en paus. Inte länge kvar nu, dock.

Lykke Li är fortfarande kingen. Nu ska jag skriva en filmanalys.

.

Jag är ute på farligt vatten helt klart. Nu måste jag chilla, ursäkta uttrycket.  Lugn och fin apelsin.

Sagan om ringen-maraton

Jag känner mig tokigt peppad inför nattens aktivitet! Det är nämligen Sagan om ringen-maraton på bion. Hurra! Verkligen. Jag, Captain Craa, Hannakey och Byahoran ska dit och mysa från 23.00 till 10.00 imorgon. Sjukt bra och nördig grej. Jag tänkte verkligen sova en stund i eftermiddag, men det sket sig då min käre bror och hans kompisar belöt sig för att ha grillfest här. Jag kan sova under oväsen, men inte då jag väcks för att spöa dem i tv-spel.

Smeknamn under prövotid: Skorpan. (tokigt roligt var det om man var med)

Nu ska jag försöka ringa till någon som kan stilla mitt desperata behov av sällskap. Screw metime.

Bra dag.

Trots yrsel och illamående har dagen varit bra. Okej.. jag har inte fått så mycket gjort, men jag tycker ändå att dagen i sin helhet kickat ass.

På minussidan:
- Typografiarbetet, inte klart helt enkelt
- Illamående, yrsel
- Maten som brändes vid
- Min ivrighet. Tyst med mig.

På plussidan:
+ Conny fyller år och jag ska fara dit och äta tårta med bra folk!
+ Talade med Skövde över telefon. Schwinigt trevligt.
+ "Dålig uppfostran". Bra grej.
+ Mega Man X, jag behöver inte tillägga något egentligen.

Okej, listorna blev lika långa, men plusen var bättre än minusen var dåliga. Där fick jag till det känner jag. Nu ska jag fortsätta med den typografiska handboken, sen ska jag till Connyboy!

RSS 2.0