Könsroll bekräftad

Hej igen. Idag har min pappa än en gång bekräftat en klassisk könsroll i familjen. Han kan inte laga mat, hur mycket han än hävdar att han hade 5:a i hemkunskap så är den lögnen inte hållbar när man ser resultatet. Mannen är avslöjad.
Idag var det dags för pannkaka (ugnspannkaka för er sörlänningar), redan när han sa det i bilen på väg hem från Reklam City stannade mitt hjärta. Det enda jag kunde tänka var "Noooo!"
Sagt och gjort, pappa ställde sig ganska entusiastiskt vid köksbänken och började tillreda. Jag kände mig skeptisk, och med all rätt! När det var dags att äta visade det sig att min käre far haft ugnen på övervärme och lyckats få en svart skorpa till yta med ett halvsmetigt innandöme som smakade osalt och mycket ägg. Great job, daddy!

Det bör tilläggas att han var ganska nöjd själv.

Varg är en hundras.

En sak jag funderat på och även diskuterat mycket, till min pojkväns förtret, är min egna teori om att varg är en vild hundras. Tänk på det, nog är varg mer lik en "standardhund" än en chiuaua, som enligt mig är närmare någon form av gnagare. Enda skillnaden mellan varg och hund är väl att vargen är vild och ylar? Vi kan egentligen stryka ylar, för det gör då min grannes hund. Så den är vild, det är skillnaden. Om man skulle tämja en varg skulle man knappt märka skillnaden mellan den och någon sorts huskey. 

 Nyfikenheten ledde mig in på hemsidan Wikipedia, som är mer eller mindre pålitlig,  jag fick fram att vargen är ett hunddjur. Enligt Wikipedia tillhör varg, hund och afrikansk vildhund gruppen hunddjur, varg borde kallas vildhund den med.  (Hund är för övrigt ett underligt ord.) Vargen är tydligen stamfader till hunden. Men... nej jag förstår inte. David menar att i såna fall är en apa en människa, men NEJ! Alltså det finns väl större fysiska skillnader mellan en människa och en apa än med en hund och en varg?

Jag blir bara mer och mer förvirrad, men något jag står fast vid är att varg är en hundras som lever vilt.
Varg är en hundras.

Jag ska återkomma till detta ämne när jag vet mer. Kanske aldrig.

image5

RSS 2.0